Lounais-Häme Jokioinen

Uusi asuntola on edennyt harjannostoon Jokioisilla – Kehitysvammaisille suunnattu koti valmiina tammikuussa

Erityistä tukea tarvitseville asukkaille suunnattu koti valmistuu Jokioisille tammikuussa.
Talon tuleva asukas Iivari Montonen tutustui äitinsä Anu Virtasen kanssa KVPS-kotiin harjannostajaistilaisuudessa. Taustalla Kehitysvammaisten Palvelusäätiön johtaja Aarne Rajalahti. Kuva: Lassi Puhtimäki
Talon tuleva asukas Iivari Montonen tutustui äitinsä Anu Virtasen kanssa KVPS-kotiin harjannostajaistilaisuudessa. Taustalla Kehitysvammaisten Palvelusäätiön johtaja Aarne Rajalahti. Kuva: Lassi Puhtimäki

Kehitysvammaisten Palvelusäätiön Jokioisten Opintielle rakennuttamassa asuntolassa vietettiin torstaina harjannostajaisia.

Uusi KVPS-koti valmistuu tammikuussa 2020. Asumistiloja valmistuu 15 kehitysvammaiselle tai muuta erityistä tukea tarvitsevalle asukkaalle.

Hanke on toteutettu yhteistyössä Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän kanssa, joka on valinnut tulevat asukkaat omalta toimialueeltaan.

Palveluntuottaja on Kehitysvammaisten Palvelusäätiön omistama KVPS Tukena oy. Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA on myöntänyt rakennushankkeelle investointiavustuksen ja korkotukilainan.

KVPS-koti Kotaniitty valmistuu vuodenvaihteen jälkeen.

Omannäköistä arkea

Koti tarjoaa ympärivuorokautista asumispalvelua, joka sisältää asukkaan tarvitseman yksilöllisen tuen, ohjauksen ja avustamisen siten, että henkilön on mahdollista elää omannäköistään, turvallista ja hyvää arkea. Palvelutoiminta luo myös uusia työpaikkoja sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille.

Uudisrakennukseen valmistuu nykyaikaisia asumisvaatimuksia vastaava, esteetön koti, jossa kullakin asukkaalla on 28 neliön suuruinen asunto. Asuntoon kuuluu tupakeittiö, makuualkovi ja esteetön kylpyhuone. Kaksikerroksinen rakennus koostuu kolmesta kotiryhmästä, joissa kussakin on viisi asuntoa sekä asukkaiden yhteinen keittiö ja olohuone. Asukkaiden käytössä on lisäksi tilava monitoimitila sekä yhteiset sauna- ja pesulatilat.

Asukkaat ja läheiset mukana muuttovalmennuksessa

Tulevista asukkaista suurin osa muuttaa ensimmäiseen omaan kotiinsa lapsuudenkodistaan, ja osalla heistä on hyvin iäkkäitä vanhempia.

Erityistä tukea tarvitsevan ihmisen muutto lapsuudenkodista omaan kotiin on suuri elämänmuutos hänelle ja hänen perheelleen. Tulevat asukkaat ja heidän läheisensä ovat osallistuneet keväästä lähtien Kehitysvammaisten Palvelusäätiön järjestämään muuttovalmennukseen. FL

Uusimmat

Näkoislehti

18.9.2020

Fingerpori

comic