Lounais-Häme Ypäjä

Uusi cup-sarja komeasti vauhtiin Ypäjällä

Hevosopisto Horse Show Cupin avausvoitto Salon Antti Linnalle.
Ainoana perusradan ja uusinnan virheittä selvittänyt Antti Linna-Spendrup ratsasti voittoon sunnuntaina Ypäjällä. Kuva: Lassi Puhtimäki

Uuden esteratsastuksen kilpailusarjan Hevosopisto Horse Show Cupin ensimmäisen osakilpailun voittoon ratsasti salolainen Antti Linna Spendrup L -ruunalla.

Voitto ratkaistiin sunnuntaina Ypäjällä uusinnassa, johon selvisi myös Kaarinan Kenttäratsastajien ratsukko Jenna Yrjövuori-Graal. Graal ylitti esteitä näyttävästi korkealta, mutta voitto karkasi Graalin kieltäytymiseen. Näin ykkössija meni sekä perusradan että uusinnan Spendrupilla virheittä selvittäneelle Linnalle.

– Olen luonnollisesti tyytyväinen päivään. Kauden avauskilpailu ja voitto, Salon Ratsastusseuraa edustava Linna totesi.

Kilpailuissa kolmantena palkinnoille ylsi Jesse Arolainen Columbolla. Hyvinkään Urheiluratsastajien kaksikko oli hyvää vauhtia menossa kolmantena uusintaan, mutta kohtaloksi koitui viimeisen esteen pudonnut yläpuomi.

Horse Show Cupin pääluokan ensimmäisessä osakilpailussa oli mukana 11 ratsukkoa. 135–140 sentin korkeudella olleet esteet tuottivat vaikeuksia monelle ratsukolle. Somerolainen Janna Jensenkin keräsi Blue Ladyllä kahdeksan virhepistettä ja jäi palkinnoitta.

Antti Linna ja Jenna Yrjövuori selvittivät hevosillaan perusradan virheittä ja etenivät uusintaan. Linnan Spendrup kolisutti pari kertaa uusinnassa estettä, mutta kun pudotuksia ei tullut, ratsukko selvitti radan reippaasti ilman virhepisteitä. Yrjövuoren ja Graalin uusintarata alkoi hyvin, mutta sitten lähestyminen meni turhan liki ja Graal kieltäytyi.

Ratsukko selvitti uudella yrityksellä esteen ja lopun radan virheittä, mutta voiton korjasi tasaisen varmaa jälkeä tehnyt Linna-Spendrup-kaksikko.

– Viimeisen kymmenen vuotta on vedetty tätä projektia. Olen ammatiltani asianajaja ja on aina mukava pärjätä niille, jotka tekevät tätä ammattimaisesti, Linna kertoi.

Uusi kilpailusarja otettiin hyvin vastaan. Laadukas tapahtuma keräsi runsaasti ratsukoita ja yleisöäkin Ypäjälle.

– Tämä on vastannut odotuksia ja jopa ylittänyt ne. Lähes 600 starttia viikonloppuna, se on hyvä määrä, kertoi kilpailujen johtaja Tuomas Virrankoski.

Kolmiosainen cup-sarja jatkuu kevättalven aikana Ypäjällä. Superfinaali ratsastetaan keväällä sunnuntaina 21. huhtikuuta. FL

Uusimmat

Näkoislehti

31.5.2020

Fingerpori

comic