Lounais-Häme Forssa

Uusi eräliike vastaa kasvavaan retkeilytrendiin – Metsoase- ja varuste toimii kivijalassa ja verkossa

Metsoase- ja varuste on luonnossa liikkujan kauppa kivijalassa ja verkossa.
Toimitusjohtaja Kari Lehtovirralla ja myymäläpäällikkö Jarmo Laurenilla on vahva tausta metsästysharrastuksessa ja eräkaupassa. Metsoase- ja varuste palvelee kaikkia luonnossa liikkujia. Metsästystarvikkeiden lisäksi valikoimiin kuuluu muun muassa vaatteita, jalkineita, reppuja, telttoja ja kiikareita. Kuva: Lassi Puhtimäki
Toimitusjohtaja Kari Lehtovirralla ja myymäläpäällikkö Jarmo Laurenilla on vahva tausta metsästysharrastuksessa ja eräkaupassa. Metsoase- ja varuste palvelee kaikkia luonnossa liikkujia. Metsästystarvikkeiden lisäksi valikoimiin kuuluu muun muassa vaatteita, jalkineita, reppuja, telttoja ja kiikareita. Kuva: Lassi Puhtimäki

Eräliike Metsoase ja -varuste avaa virallisesti tänään keskiviikkona kivijalkamyymälän Forssan Veikon Koneen yhteyteen.

Myymälä toimii 400 neliön tiloissa, joissa on aiemmin myyty polkupyöriä ja ruohonleikkureita. Sesongin ulkopuolella tila on ollut lähinnä varastokäytössä.

Metsästystä ja jahtimatkailua harrastavalle Veikon Koneen kauppiaalle Kari Lehtovirralle eräliikkeen avaaminen on ollut unelma, jonka myötä hän pääsee jakamaan vuosikymmenten saatossa alalta kertynyttä tietotaitoa.

– Olen metsästänyt kaikkea mitä kuvitella voi sekä Suomessa että ulkomailla. Matkoilta on kertynyt repullinen tarinoita ja neuvoja, mikä toimii.

Uuden yrityksen toimitusjohtajana ja yhtenä osakkaana toimiva Lehtovirta kuitenkin korostaa, ettei hän olisi lähtenyt käynnistämään yritystoimintaa ilman kokenutta ja ammattitaitoista tiimiä.

Yrityksellä on toistaiseksi neljä osakasomistajaa, ja se työllistää viidestä kuuteen henkilöä. Myymäläpäällikkönä toimii pitkän työuran alalla tehnyt Jarmo Lauren.

Eräliikkeen avaaminen tarvittavine lupineen ja viranomaistarkastuksineen on ollut pitkä prosessi. Avajaishulinoihin aseita ei vielä saada, mutta niiden pitäisi saapua parin viikon sisällä.

Aseiden saavuttua yritys avaa Metsoase-verkkokaupan. Metsovaruste-verkkokauppa on jo toiminnassa.

Lehtovirta painottaa, ettei kivijalkamyymäläkään ole pelkkä metsästysliike, vaan se palvelee monipuolisesti retkeilijöitä. Aseiden ja panosten lisäksi valikoimissa on muun muassa vaatteita, jalkineita, reppuja, makuupusseja ja kiikareita.

Naisten ja nuorten kasvava kiinnostus luonnossa liikkumiseen on erityisesti huomioitu, ja valikoimiin kuuluu myös rentoon vapaa-ajan viettoon soveltuvia pukeutumisen tuotteita.

– Asiakkaita haluamme kuunnella herkällä korvalla ja kehittää toimintaa sen mukaan.

Myymälästä löytyy lisäksi ammuntasimulaattori, jossa pääsee testaamaan omaa asetta ja ampumaan virtuaalisesti vaikka villisikoja.

– Sitä on varattu jo jopa pikkujouluporukoille, Lehtovirta kertoo.

Markkinatilannetta Lehtovirta pitää kutkuttavana, sillä luonnossa liikkumisen suosio on kasvussa ja Forssan seutu on vahvaa metsästysaluetta. Hän arvelee, että iso osa valkohäntäpeurojen kyttäysmetsästyksestä tapahtuu 70 kilometrin säteellä Forssasta.

Paikallinen kilpailu on hänestä hyvä asia, sillä autokaupan tapaan ase- ja retkeilyliikkeiden keskittymä saattaa vetää asiakkaita kaukaakin. Verkkokaupat tavoittavat asiakkaita vielä laajemmin.

– Olemme hinnoitelleet tuotteet aggressiivisesti, emmekä yritä nyhtää kivijalassa yhtään enempää kuin verkossa. FL

Uusimmat

Näkoislehti

4.7.2020

Fingerpori

comic