Lounais-Häme Forssa

Uusi ForssaTV alkaa lähettää talk show'ta kerran kuussa – Wahren-opiston opettajainhuone muuttuu studioksi

Forssa Foorumi -keskusteluohjelma pureutuu ajankohtaisiin paikallisiin puheenaiheisiin. Avauslähetyksessä aiheena on makasiinin kuohuttava kohtalo.
Wahren-opiston opettajainhuone muuttuu kerran kuussa Forssa Foorumi-keskusteluohjelman studioksi, jossa isäntänä toimii Jouni O. Kuusisto (oik.). – Tärkein tehtäväni on pitää keskustelu käynnissä, Kuusisto toteaa. Rehtori Simo Veistola katsoo, että seutukunnan kehittäminen kuuluu kansalaisopiston ydintehtäviin. Suunnittelijaopettaja Marja-Leena Kangasniemi-Saari markkinoi ForssaTV:tä tutuksi. Kuva: Lassi Puhtimäki
Wahren-opiston opettajainhuone muuttuu kerran kuussa Forssa Foorumi-keskusteluohjelman studioksi, jossa isäntänä toimii Juhani O. Kuusisto (oik.). – Tärkein tehtäväni on pitää keskustelu käynnissä, Kuusisto toteaa. Rehtori Simo Veistola katsoo, että seutukunnan kehittäminen kuuluu kansalaisopiston ydintehtäviin. Suunnittelijaopettaja Marja-Leena Kangasniemi-Saari markkinoi ForssaTV:tä tutuksi. Kuva: Lassi Puhtimäki

Wahren-opisto aloittaa lokakuussa paikallistelevisiolähetykset verkossa.

ForssaTV:n ensimmäinen tuotanto on keskusteluohjelma Forssa Foorumi, joka kokoaa kerran kuussa asiantuntijoita opettajainhuoneen pöydän ääreen keskustelemaan paikallisesti ajankohtaisesta aiheesta.

Avauslähetyksessä 22. lokakuuta klo 17.30 Makasiinin kohtaloa puivat Rakennusliike Laaksokunnaksen toimitusjohtaja Matti Laakso, makasiinin puolustaja Alpo Suhonen, neuvotteleva virkamies Minna Perähuhta ja abiturientti Ella Heikkilä.

– Ohjelmassa eri katsantokantojen on mahdollista käydä välitöntä dialogia puhuttavasta aiheesta, mikä on talk show’n tarkoituskin, tuottaja ja studioisäntä Juhani O. Kuusisto kertoo.

 

Opiston rehtorin Simo Veistolan haaveena on, että tulevaisuudessa ForssaTV voisi lähettää ohjelmaa joka viikko: esimerkiksi kulttuurikatsauksia, urheilua ja klippejä opiston luennoilta.

– Forssan seutukunta on hyvä paikka asua, elää ja toimia; täällä tapahtuu. Sen haluamme saattaa näkyviin.

Nykytekniikan ansiosta lähetysten teko on helpompaa ja halvempaa kuin Forssavision kaapelitelevisioaikoina.

Forssa Foorumin kuvauksista vastaa hankevastaava Jerry Hietaniemi. Muita ohjelmia tekemään toivotaan löytyvän vapaaehtoisia. Tarkoituksena on myös, että FAIn media-alan opiskelijat voivat suorittaa opintojaksojaan ForssaTV:ssä.

ForssaTV:n ohjelmat joko striimataan eli suoratoistetaan verkkosivujen forssatv.fi ja wahrenopisto.fi/forssatv kautta tai lähetetään sivustolla videolähetyksinä. Ohjelmat jäävät sivustolle myöhemminkin katsottaviksi.

– Ohjelmiin pyritään liittämään myös keskustelumahdollisuus, Hietaniemi kertoo.

 

Opetushallitus myönsi Wahren-opistolle Vaikuttavuuden parantaminen digitaalisten menetelmien avulla -hankkeeseen 44 000 euroa. Sillä luodaan ForssaTV:n alusta, hankitaan kuvauskalustoa ja markkinoidaan.

– Summana avustus ei ole iso, mutta Opetushallituksen myöntämien avustusten ranking-listalla se kuuluu viiden suurimman myönnetyn avustuksen joukkoon, Veistola kertoo.

Suorien lähetysten lähetysajankohdista ilmoitetaan lehti-ilmoituksissa ja sosiaalisessa mediassa. Instagramin, Youtuben, Facebookin ja Twitterin kautta toivotaan myös palautetta ja ideoita ForssaTV:n sisältöön liittyen.

Kuusisto on erittäin tyytyväinen, jos Forssa Foorumin ensimmäisellä striimauksella on kolminumeroinen määrä katsojia.

Tekijät uskovat, että lähetyksille on tarvetta, kunhan katsojat löytävät uuden palvelun pariin.

– Vapaan sivistystyön tehtävä on sivistää ja olla mukana seutukunnan kehittämisessä, Veistola toteaa. FL

Uusimmat

Näkoislehti

5.7.2020

Fingerpori

comic