Lounais-Häme

Uusi halli 10-tien varteen?

Tammelan kunnassa etsitään mahdollisuuksia teollisuushallin rakentamista lähivuosina 10-tien varren teollisuusalueelle.

Kunnanjohtaja Kalle Larsson kertoo teollisuushallin rakentamisen tulevan esille päätettäessä lähivuosien investointisuunnitelmasta. Kunnanvaltuusto käsittelee joulukuussa kunnan ensi vuoden talousarviota .

Larssonin mukaan ensimmäisen hallin rakentamisella voitaisiin saada yritysalueen rakentaminen laajemminkin käyntiin. Tammela on tarjonnut 10-tien pohjoispuolella lähellä Forssan rajaa sijaitsevaa aluetta myös seutukunnan uuden keskuskeittiön sijaintipaikaksi.

Tarvetta uusien teollisuustilojen rakentamiseen on, sillä seutukunnalla olevat tyhjillään olevat tilat ovat usein rakennusteknisesti jo auttamattoman vanhanaikaisia ja osin tuotantoon sopimattomia.

Larsson kertoi Tammelan elinvoimaisuuden parantamisesta Tammelan Yrittäjien aamukahveilla, jotka järjestettiin torstaiaamuna Letkun Puodissa. Samalla paikalle saapuneet saivat tervehtiä Letkun Puodin uutta myymälänhoitajaa Päivi Leinoa.

Tammelan Yrittäjät ovat tuomassa puheenjohtaja Timo Nummelan mukaan aamukahvinsa myös muihin Tammelan kyliin, ettei aamukahveja järjestettäisi vain kunnantalossa.

Larsson kertoo Tammelassa erityselämän tarpeita kuunneltavan herkällä korvalla. Kunnan yrityskoordinaattori Milla-Mari Hallikainen ja Larsson ovat aloittaneet yrityskierroksensa kaikkiaan 200 yritykseen kunnassa.

-Perusjalkatyö on tärkeää. Olemme kokeneet, että yrityskäyntejä on odotettu. Pyrin olemaan niissä läsnä mahdollisuuksien mukaan. Me emme halua valistaa vaan kuunnella, Larsson sanoo.

Hallikainen on luomassa yrittäjiä palvelemaan asiantuntijaverkostoa seutukunnan yrityksistä. Sen kautta yrittäjän on helppo löytää apua niin lakiasioihin, mainontaan tai kirjanpitoon liittyviin asioihin.

Hallikaisen tavoitteena on palvella yrittäjiä yhden luukun periaatteella.

Tavoitteena on olla yrittäjälle kumppani, jolle etsitään tarvittaessa paras mahdollinen apu.

Hallikainen korostaa, että keskustelut yrittäjien kanssa käydään luottamuksellisina.

-Asioiden ennakointi on yhä tärkeämpää, Hallikainen sanoo

Pullonkauloina yrityksissä ovat tulleet esille osaavan henkilökunnan palkkauksen vaikeudet sekä alueen logistiset haasteet kakkosteineen. Lisäksi palautteessa on kaivattu seutukunnalle positiivisempaa henkeä ja yhdessä tekemisen meininkiä.

Larsson ja Nummela odottavat, että Tammelan Yrittäjät saisivat jälleen hankerahoituksen asiamiehen palkkaamiseksi, jolla olisi valmiina työpiste jo kunnantalossa.

Edellinen asiamies Timo Ilomäki siirtyi Hämeen Yrittäjien hankinta-asiamieheksi.

Larsson sanoo, että myös Ilomäen palveluita pitäisi seutukunnalla osata hyödyntää nykyistä paljon paremmin.

Ensi viikon tiistaina Finnvera, Tammelan ja Jokioisten kunnat sekä Forssan kaupunki ovat mukana Forssan Yrityskehitys oy:ssä Koulukadulla järjestettävässä tilaisuudessa, jossa ovat esillä omistusvaihdokset yrityksissä.

Lisäksi Forssan seudulta on lähdössä Ouluun ryhmä tutustumaan kehittyvän seutukunnan käytäntöihin todennäköisesti vielä tämän vuoden puolella. FL

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti