Lounais-Häme

Uusi hanke kaupunkiseudun elinvoimalle, Forssan Yrittäjille LounaPlussa-rahaa

Noin 63 000 euron summalla seutukunnallista elinvoimatyötä.
Forssan Yrittäjien puheenjohtaja Riikka Kinnunen iloitsee hankerahoituksesta. Kuva: Tapio Tuomela
Forssan Yrittäjien puheenjohtaja Riikka Kinnunen iloitsee hankerahoituksesta. Kuva: Tapio Tuomela

Forssan Yrittäjät ry on saanut 62 884 euron rahoituksen Forssan kaupunkiseudun elinvoiman vahvistamiseksi Leader-ryhmä LounaPlussa ry:ltä.

Yritykset haluavat lisätä seutukunnan houkuttelevuutta, vetovoimaa, luoda lisää työpaikkoja ja parantaa yritysten työvoiman saatavuutta alueen imagoa kehittämällä.

Hankkeen keskeiset tavoitteet ja toimenpiteet liittyvät oppilaitosyhteistyön lisäämiseen sekä nuorten yrittäjyyden edistämiseen. Hankkeella halutaan sitouttaa opiskelijoita vahvemmin seutukunnalle mm. harjoittelupaikkojen ja yritysmentoroinnin avulla.

Hanke tukee myös alueen vahvaa kierto- ja biotalouden osaamista.

– Forssan Yrittäjät vastaa hankkeesta ja kokoaa seudun muiden yrittäjäyhdistysten kanssa yhteisen työryhmän tukemaan hankkeen toimintaa, kertoo Forssan Yrittäjien puheenjohtaja Riikka Kinnunen.

 

Hankkeessa haetaan yrittäjälähtöisesti ensimmäistä kertaa koko seutukunnan vahvistamista yhteistyössä eri tahojen kanssa. Kinnusen mukaan tarkoitus ei ole tehdä päällekkäisiä asioita, vaan hankkeen kautta tuoda yritykset ja yrittäjät laajat mukaan alueen imagon ja vetovoiman kasvattamiseen.

Hankkeella edistetään uuden liiketoiminnan syntymistä ja kehitetään nykyisen liiketoiminnan edellytyksiä. Nyt alkava hanke tukee myös yrityskiihdyttämö Forzan toimintaa, jossa tavoitteena on opiskelijoiden, oppilaitosten, tutkimuksen ja yrityksien synergiaa edistämällä saada 100 uutta startupia seuraavan kolmen vuoden aikana.

– Tämä on merkittävä resurssi lisää yhteiseen tekemiseen Forssan kaupunkiseudun elinvoimaisuuden ja yrittäjyyden edistämisen eteen, toteaa Forssan Yrityskehityksen toimitusjohtaja Maria Jokinen.

 

Forssan Seudun yrittäjät ry on valinnut hankekoordinaattoriksi liiketalouden tradenomi Kalle Lahtisen.

Paikkaa haki yhteensä 21 henkilöä Kanta-Hämeestä, Pirkanmaalta, Uudeltamaalta ja Varsinais-Suomesta. Yrittäjäjärjestön edustajat haastattelivat ensimmäisellä kierroksella viisi hakijaa, joista seuloutui kolme toiselle kierrokselle.

Lahtinen on työskennellyt monipuolisesti eri työnantajien palveluksessa graafiseen suunnitteluun, viestintään sekä myyntiin ja markkinointiin liittyen. Viimeksi Lahtinen on työskennellyt vaalikoordinaattorina kokoomuksen puoluetoimistolla.

Yhteydenpito yrityksiin ja oppilaitoksiin sekä viestinnän tehostaminen ovat hankekoordinaattorilla keskeisessä roolissa.

– Toimintamallien luominen pysyvään oppilaitosten ja yritysten väliseen kohtauttamiseen, yrittäjyyspäivän suunnittelu ja toteuttaminen sekä yrittäjälähtöisten omistajanvaihdoksiin liittyvien haasteiden ratkaiseminen ovat keskeisessä asemassa, näissä riittää yhdelle miehelle riittävästi tekemistä, toteaa Kalle Lahtinen.

Uusimmat

Näkoislehti

13.8.2020

Fingerpori

comic