Lounais-Häme Kanta-Häme

Uusi hankinta: Kaikki kantahämäläiset voivat saada samanlaisen tekstiviestin koronaepidemiasta, jos tarve vaatii

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri varautuu viestimään niin yksittäisille asiakkaille kuin suurillekin joukoille myös koronakriisin jälkeen.
Myös Hämeenlinnan kaupungin terveyspalvelut päätti hankkia uuden tekstiviestiominaisuuden potilastietojärjestelmään. Kuva Viipurintien pandemiavastaanotolta: Esko Tuovinen

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri on ottamassa käyttöön uudenlaisen tekstiviestipalvelun, jolla voidaan tarvittaessa lähettää tietoa alueen koko väestölle.

Lifecare-potilastietojärjestelmään lisättävä sovellus on tehty tarpeeseen lähettää tiedotteita erityisesti koronaviruksen aiheuttamaan covid-19-tautiin liittyen.

 

Projektipäällikkö Marjukka Virtanen keskussairaalan tietotekniikkapalveluista kertoo, että myös koronaviruspandemian jälkeen voi tulla tilanteita, jolloin tarvitaan mahdollisuus lähettää joko vapaamuotoinen tekstiviesti yksittäiselle potilaalle tai informaatioviesti potilasryhmälle.

– Erilaiset tarpeet ottaa yhteyttä suoraan potilaisiin ovat lisääntyneet. Tällä ratkaisulla voimme vastata siihen, Virtanen sanoo.

Ryhmätekstiviestin lähettäminen toimii esimerkiksi niin, että sovelluksessa voidaan rajata iän mukaan joukko asiakkaita..

Jo aiemmin Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri on muistutellut potilaita tekstiviestipalvelulla näiden ajanvarauksista.

Sairaanhoitopiiri tiedottaa piakkoin tarkemmin uuden sovelluksen käytöstä.

 

Uuden ominaisuuden on kehittänyt Tieto Oyj. Lifecare-potilastietojärjestelmä otettiin käyttöön Kanta-Hämeen julkisessa terveydenhuollossa reilu vuosi sitten.

Etenkin viime keväänä järjestelmässä oli palvelimiin liittyviä ongelmia, jotka aiheuttivat myös vastaanotto- ja odotusaikojen pidentymisiä ja perumisia. Tekniikka temppuili ohjelman ja palvelinympäristön välillä.

Tämän vuoden puolella järjestelmässä jäi yli 700 potilaiden lähetettä päivittymättä.

Järjestelmän lisäominaisuuden käyttöönotosta Tieto Oyj ei veloita mitään, mutta jokainen lähetetty tekstiviesti maksaa 9,5 senttiä. FL

Uusimmat

Näkoislehti

22.9.2020

Fingerpori

comic