Lounais-Häme

Uusi kerrostalo antaa aihetta kaavamuutokselle

Tammelan ympäristölautakunta myönsi rakennusliike Laaksokunnakselle poikkeamisluvan kerrostalon rakentamiseksi Tammelan keskustaan Matintielle.

Poikkeamislupa tarvitaan, koska alueen asemakaava sallii vain kaksikerroksisten talojen rakentamisen alueelle. Laaksokunnas kaavailee uudesta kerrostalosta nelikerroksista.

Laaksokunnas perusteli hakemustaan sillä, että rakennettava kerrostalo sopii viereisiin rakennuspaikkoihin. Samaa mieltä ovat lausunnon antaneet kaavoittaja ja rakennustarkastaja. Saman kaavavarauksen alla oleva viereinen kerrostalo on rakennettu jo 70-luvulla nelikerroksisena.

Rakennustarkastaja toteaa omassa lausunnossaan, että alueen asemakaavalaadinnassa on jäänyt huomioimatta toteutuneen rakentamistilanteen vaikutukset sekä uudistuneen lain tuomat muutokset.

-Aiottu rakentaminen tukee jo toteutettua kerrostalorakentamista. Kaavallinen tilanne on tarpeen päivittää nykytarpeita vastaavaksi tai ainakin vähintään vastaamaan jo toteutunutta rakennuskantaa ja rakennusoikeutta, lausunnossa todetaan.

Ehdotusvaiheessa olevassa Keskusta-Mustiala -osa yleiskaavassa keskustan kerrostalojen maksimikerrosluvuksi on esitetty kuutta kerrosta.

Naapureiden kuulemisessa suunnitelmista annettiin yksi muistutus. Asunto Oy Tammelan Kallela esittää muistutuksessaan, että on harkittava tarkkaan, sopiiko rakennus olemassa olevaan rakennuskantaan ja maisemallisesti Tammelantien yhteyteen. Rakennusten sijoittamista esitetään tarkistettavaksi kauemmas tontin itärajasta.

Uuteen kerrostaloon on tulossa 19 huoneistoa. Rakentaminen on tarkoitus aloittaa keväällä ja valmista pitäisi olla kesällä 2018. Rakennuspaikalla sijaitsevat kaksi vanhaa rakennusta puretaan. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic