Lounais-Häme

Uusi koronakuolema Vanajaveden sairaalassa - Osastohoidossa on Kanta-Hämeessä yhteensä seitsemän

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Sally Järvelä. Kuva: Esko Tuovinen
Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Sally Järvelä sanoo, että kun taudin vakava muoto tulee, ikäihmisten kohdalla on hyvin vähän tehtävissä. Kuva: Esko Tuovinen

Vanajaveden sairaalassa terveyskeskuksen vuodeosastolla on menehtynyt covid-19-tautiin yksi riskiryhmään kuuluva ikäihminen.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin alueella koronaan on menehtynyt tämän vuoden aikana yhteensä neljä ihmistä. Kolme kuolleista on menehtynyt lokakuussa. Yksi keväällä kuollut ei kuulunut ikänsä puolesta riskiryhmään.

Covid-19-positiiviseksi testattuja on alueella tähän mennessä 306.

Juttu jatkuu tviitin jälkeen.

Osastohoidossa on Kanta-Hämeen keskussairaalan 6A-osastolla viisi koronapotilasta, Vanajaveden sairaalassa yksi ja Forssan sairaalassa yksi. Tehohoidossa ei tällä hetkellä ole koronapotilaita.

12.-25.10. ilmaantuvuusluku oli 36 sataatuhatta asukasta kohti, kun se edellisen seitsemän päivän aikana 21.-28.10. on  noussut jo 45:een sataatuhatta asukasta kohti.

– Ilmaantuvuusluku on todennäköisesti vielä suurempi. Määrät ovat kasvussa, ja tämä viikko näyttää kohoavan korkeuksiin. Eilen (keskiviikkona) ilmaantui kahdeksan uutta tapausta. Tauti on päässyt leviämään riskiryhmiin, mikä on erittäin huolestuttavaa. Kun taudin vakava muoto tulee, ikäihmisten kohdalla on hyvin vähän tehtävissä, sillä tehohoito on rankkaa, sanoo sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Sally Järvelä.

Keskiviikon 28.10. aikana Kanta-Hämeessä todetuista kahdeksasta tapauksesta yksi on keskussairaalan mukaan peräisin ulkomailta, kolme on Riihimäen koululaisia ja yksi on kouluketjuun liittyvä jatkotartunta. Lisäksi yksi on karanteenin aikana sairastunut pikkujoulualtistukseen liittyvä ja kaksi tartuntaa on pariskunnalla, jolle tartunnanlähde on epäselvä.

Syyskuussa epäselviä tartuntaketjuja oli alle 10 prosenttia, mutta nyt epäselviksi ketjuiksi jää jo 25 prosenttia tapauksista.

Koronatestejä tehtiin syyskuussa 1 500-1 600 viikossa, ja nyt määrä on noin 2 300.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic