Lounais-Häme Tammela

Uusi koulu vaatii erikoisjärjestelyjä Tammelassa – myös seudullinen liikuntatila halutaan selvittää

Tammelassa pähkäillään, miten erikoisluokkien ja liikunnan tilatarpeet täytetään yhtenäiskoulun rakentamisen aikana.
Tammelassa pitää pohtia uuden koulun rakentamisen yhteydessä, mistä löytyy tilat esimerkiksi kemian opiskeluun.

Tammelan kunnanhallitus päätti esittää yksimielisesti valtuustolle, että kunta rakentaa uuden yhtenäiskoulun nykyisen ja tuolloin purettavan koulukeskuksen tontille. Tavoitteena on, että tammelalaislapset pääsisivät aloittamaan opiskelun uudessa koulussa elokuussa 2022.

Jos valtuusto hyväksyy hallituksen esityksen, hankesuunnittelu aloitetaan välittömästi. Kunnanhallituksen puheenjohtaja Simo Pärssinen (kesk.) painottaa, että uuden koulun suunnittelu vaatii tarkkaa suunnittelua. Valtuuston puheenjohtaja Ismo Ojansuu edellyttää hankkeelta myös hyvää valvontaa.

– Tehdään tulevaisuuteen katsova, ekologinen koulu, jossa vältetään rakennusvirheitä, Ojansuu tiivistää.

Pärssinen, Ojansuu ja kunnanjohtaja Kalle Larsson myöntävät, että aikataulutavoite on tiukka.

– Moneen mutkaan ei ole varaa. Voisiko olla, että syyslukukausi 2022 mentäisiin väistötiloissa ja opiskelu uudessa koulussa alkaisi kevätlukukaudella 2023, Larsson pohtii.

Pärssisen mukaan prosessin on edettävä koko ajan, jotta aikataulussa pysytään. Ojansuu pohtii, pitäisikö rakentajalle antaa enemmän aikaa. Näin saataisiin myös kustannuksia alaspäin.

 

Lue myös: Tammelan kunnanhallitus esittää nykyisen koulukeskuksen purkamista ja yhtenäiskoulun rakentamista

 

Väistötilojen käyttö on edessä väistämättä, rakennetaan uusi koulu ja puretaan vanha millä aikataululla tahansa. Larssonin mukaan oppilaille löytyy riittävästi opetustiloja FAI:n kiinteistöstä Norrintieltä ja Manttaalilta. Haasteita aiheuttavat lähinnä erikoisluokat esimerkiksi kemian, fysiikan ja käsitöiden osalta. Yhden lukuvuoden ajan keskustasta puuttuu myös sisäliikuntatila sekä päivä- että iltakäytöstä.

Uuteen yhtenäiskouluun on tarkoitus rakentaa nykyistä vastaava liikuntatila, joka täyttää perusopetuksen vaateet. Koulun yhteyteen rakennetaan myös keskuskeittiö. Koko hankkeen kustannusarvio nousee päälle 10 miljoonaan euroon.

Sekä Pärssinen että Ojansuu näkevät, ettei Tammelan kunnalla ole varaa rakentaa yksin isoa liikuntahallia. Sen investointikustannukseksi tarveselvityksen yhteydessä oli laskettu yli 2,4 miljoonaa euroa.

– Tehdään seudullinen selvitys liikuntatiloista ja niiden tarpeista, Pärssinen sanoo.

– En näe ongelmana, jos seudullinen liikuntatila rakennettaisiin Forssaan, Ojansuu toteaa. FL

Uusimmat

Näkoislehti

1.10.2020

Fingerpori

comic