Lounais-Häme

Uusi laji junioreille

 

Forssaan on syntynyt uusi urheilulaji.

Tai tarkemmin määriteltynä lajia harrastetaan Somerolla, jossa kymmenet forssalaisjuniorit käyvät pelaamassa rullakiekkoa.

Forssalainen rullakiekko pyörähti käyntiin tänä keväänä jääkiekkokauden jälkeen.

– Tiedän että moni jääkiekkojuniori ei harrasta kauden päätyttyä kesällä mitään lajia. Ajattelin että rullakiekolla saisi harrastuskaudelle jatkoa ja kyselin FoPSin eri joukkueista pojilta kiinnostusta lähteä pelaamaan rullakiekkoa, kertoo Tony Kuloaro, joka on paitsi FoPSin F06-joukkueen maalivahtivalmentaja myös vuosikausia rullakiekon SM-liigaa viheltänyt erotuomari.

– Tavoitteena oli siis saada mukaan etenkin niitä junnuja, joilla ei ole kesälajia, mutta kävikin niin, että ensimmäisinä mukaan ilmoittautuivat pojat, jotka pelaavat myös jalkapalloa ja pesäpalloa. Lopulta mukaan tuli niitäkin, joilla ei ole kesälajia.

– Asetin tavoitteeksi sen, että saisimme kokoon joukkueellisen eli kymmenkunta peluria. Nyt pelaajia on kuitenkin jo 25 ja lisää on tulossa koko ajan, Kuloaro hämmästelee.

FoPSin pojat käyvät rullakiekkoilemassa Someron jäähallissa, jossa on lajiin varta vasten valmistettu muovimatto.

Rullakiekko on innostanut myös somerolaisia niin, että SoPan junioreita käy rullailemassa suurin piirtein saman verran kuin forssalaisia.

– FoPSin ja SoPan nuorimpia junnuja on yhteensä viitisenkymmentä. SoPalla on lisää junioreita vanhemmissa joukkueissa. Meillä on SoPan lisäksi hyvää yhteistyötä myös Loimaan Rocketsin kanssa, josta myös käy poikia Somerolla, Kuloaro kertoo.

Forssalaisilla on Somerolla yhdet harjoitukset viikossa, jonka lisäksi tavoitteena on saada myös yksi peli viikottain.

Ensimmäisessä pelissä FoPSin pojat näyttivät taitojaan ”kotikentällään” Somerolla, jossa SoPa kukistui selvästi 12-3.

– Tarkoituksena on hakea otteluita esimerkiksi Lohjan ja Turun suunnalta. Toukokuun 21. ja 22. päivinä järjestämme SoPan ja Rocketsin kanssa Somerolla kahdeksan joukkueen turnauksen, jonne tulee joukkueita myös Helsingistä. Kauden päätösturnaus on Helsingissä juhannuksen alusviikolla 19.6., Kuloaro kertoo.

Rullakiekolla on kova junioribuumi etenkin Tampereella ja Helsingissä.

– Esimerkiksi Helsingissä on sisäisessä sarjassa pelkästään F-ikäisiä junioreita yhdeksän joukkuetta, Kuloaro tietää.

Forssalaiset pelaavat ja treenaavat yhtenä ryhmänä, jonka ikähaarukkaan mahtuu useampikin ikäluokka.

– Pelaajia on ikäryhmistä 2005-08. On opettavaista treenata yhdessä, kun pienemmät pääsevät ottamaan isommilta mallia.

– Päätavoitteena treeneissä on pitää hauskaa ja pelata paljon. Siinä kehittyvät samalla maila- ja luistelutekniikka jääkiekkoakin ajatellen, Kuloaro toteaa.

Rullakiekon sääntöjä käydään läpi peleissäkin, kun tuomarina toiminut Kuloaro on pistänyt välillä pelin poikki ja selvittänyt tilanteeseen tupsahtaneen sääntötulkinnan. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti