Lounais-Häme

Uusi maakuntakaava muistaa seutukuntia

Kanta-Hämeen maakuntakaava on valmistunut luonnosvaiheeseen. Kaavan valmisteluaineisto ja kaavaluonnos ovat yleisesti nähtävillä 6.2.–3.3. mielipiteiden esittämistä varten. Kaavaa esitellään Forssassa kaupungintalon valtuustosalissa 22.2. klo 14–18.

Maakuntakaava 2040 on kokonaismaakuntakaava, joka korvaa aiemmat maakuntakaavat: vanhan kokonaismaakuntakaavan (2006) sekä 1. vaihemaakuntakaavan (2015) ja 2. vaihemaakuntakaavan (2016).

Maakunnan aluerakennetta kehitetään tukeutuen Hämeenlinnan, Forssan ja Riihimäen seutukuntiin sekä Helsingin-Hämeenlinnan-Tampereen kasvukäytävään ja Helsinki-Forssa-Pori -liikennekäytävään. Kaavassa on vahva panostus raideliikenteeseen. Kaava osoittaa myös Forssan kaupunkiseudun tulevaisuuden raideyhteydet.

Asumisen sijoituksessa huomio on joukkoliikennettä tukevissa, yhdyskuntataloudellisesti, ympäristönsuojelullisesti ja kulttuurisesti kestävissä ratkaisuissa. Seudullisia hyvin saavutettavia elinkeinoalueita varaudutaan laajentamaan Hämeenlinnan, Forssan ja Riihimäen kaupunkiseuduilla.

Keskiössä ovat asumisen laatu ja monipuoliset asumisen mahdollisuudet tiiviistä kaupunkiasumisesta väljään maaseutuasutukseen saakka.

Maakuntakaavan mitoitus mahdollistaa Kanta-Hämeessä noin 16000 asukkaan lisäyksen vuoteen 2040 mennessä. Maakunnassa olisi tällöin noin 192000 asukasta.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti