Lounais-Häme

Uusi seura heti mitalimittelöissä

Vuosi sitten perustetun Feeniks Basketin ensimmäisen kauden voi julistaa jo nyt menestyksekkääksi.

Seura sai kaksi joukkuettaan nuorten SM-sarjoihin, joista toinen, 14-vuotiaiden tyttöjen joukkue, eteni tänään alkavaan SM-lopputurnaukseen.

Feeniks Basket lähtee turnaukseen jopa jonkinlaisena suosikkina, sillä se voitti SM-runkosarjassa ainoana joukkueena kaikki pelinsä.

Forssaan olisikin korkea aika saada SM-mitali juniorikoripallosta, sillä edellisestä on kulunut jo 18 vuotta. Tuolloin vuonna 2000 FoKoPon A-pojat saavuttivat Jukka Katajan, Esa Mäki-Tulokkaan ja Mikko Jalosen johdolla SM-pronssin.

Vaikka Feeniks Basket eteni kahdeksan joukkueen lopputurnaukseen ainoana puhtaan pelin joukkueena, ei valmentaja Jaana Sintonen lähde lupailemaan mitalia eikä puhu edes ennakkosuosikin roolista.

– Sarja on niin tasainen, että voimme yhtä hyvin voittaa kuin hävitä kaikki pelimme. Jo pelkästään pääsy lopputurnaukseen on meille loistava saavutus. Kaikki mitä tulee tästä eteenpäin on bonusta. Toisaalta mikään ei romahda, vaikka voittoja ei enää tulisikaan, toteaa Sintonen, mutta asettaa samalla kovan tavoitteen.

– Tämä on pitkän kauden huipentuma, sillä olemme treenanneet jo yksitoista kuukautta. Odotan meiltä kauden parasta peliä.

Kolmipäiväinen SM-lopputurnaus alkaa tänään Lohjan Kisakalliossa kahdella neljän joukkueen alkulohkolla. Molemmista lohkoista kaksi parasta etenevät välieriin ja mitalipeleihin. Välieriin päästäkseen pitäisi alkulohkossa käytännössä voittaa ainakin kaksi peliä kolmesta.

Forssalaiset kohtaavat alkulohkossaan Tampereen Pyrinnön, Tapiolan Hongan ja Kotkan Peli-Karhut.

Vaikka Feeniks Basket siis voitti SM-runkosarjassa kaikki pelinsä, se on hävinnyt tällä kaudella Läntisen alueen peleissä sekä Pyrinnölle että BC Nokialle, joka myös pääsi SM-lopputurnaukseen.

– Nuo tappiot kertovat siitä miten tasaisia joukkueet ovat. Pyrintö on ollut meille vaikein vastustaja. Olemme tällä kaudella voittaneet sitä vastaan kolmesta pelistä yhden. Hongan voitimme neljällä pisteellä, mutta PeKaa emme ole kohdanneet emmekä myöskään runkosarjan toisen lohkon voittanutta Helmi Basketia, Sintonen kertoo.

Feeniks Basket ei pääse kauden loppuhuipentumaan aivan parhaalla kokoonpanollaan, sillä pari sairastumista ja loukkaantumista verottavat pelaajakaartia.

Sintonen nostaa kuitenkin tasaisuuden joukkueen vahvuudeksi.

– Olemme pystyneet peluuttamaan joukkuetta tasaisesti. Nyt vaihtopenkiltä tarvitaankin tehoa, kun lopputurnauksessa pelataan viisi ottelua kolmen päivän aikana.

Ensi kaudella tämä Feeniks Basketin menestysjoukkue etenee uuteen 15-vuotiaiden SM-sarjaan. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic