Lounais-Häme

Uusi voimalinjaväylä sopii Humppilalle ja Forssalle, asemakaavat vaativat päivitystä

Fingridin voimajohdon reitti Huittisten ja Forssan välillä sai Forssalta myönteisen lausunnon. Kuva: Lassi Puhtimäki
Fingridin voimajohdon reitti Huittisten ja Forssan välillä sai Forssalta myönteisen lausunnon. Kuva: Lassi Puhtimäki

Sähkönsiirron kantaverkon toiminnan varmistaminen on Forssan kaupungin mukaan tärkeää. Forssan kaupunki toteaa lausunnossaan olevan johdonmukaista, että eteläisen Suomen kantaverkon yhtenä solmukohtana olevasta Forssasta lähtevä voimajohto vastaa tulevia tarpeita.

Forssan kaupungin kohdalla nykyinen voimalinjakäytävä on kokonaisuudessaan asemakaavoitetulla alueella. Karttatarkastelun perusteella uusi 400 kilovoltin linja olisi asemakaava-alueen ulkopuolella ja nykyisen johtoalueen pohjoispuolella.

 

Aiemmin aiheesta: Uusi voimajohtoyhteys Forssasta Huittisiin rakennetaan isoihin yhteispylväisiin – Pylväsvälit pidentyvät

 

Uusi linjaus helpottaa kaupungin mukaan todennäköisesti rakentamista asemakaava-alueilla. Voimajohdon uusi linjaus tarkoittaa myös sitä, että Forssan pitäisi korjata asemakaavat mahdollisten rakennusrajoitusalueiden muuttuessa.

Humppilan kunta arvioi lausunnossaan ely-keskukselle, että uuden Huittisten–Forssan voimajohtohankeen linjaus nykyisten voimajohtojen yhteyteen on todennäköisesti paras vaihtoehto mahdollisten haittavaikutusten minimoimiseksi. Muita uusia reittivaihtoehtoja ei täten ole syytä ottaa tutkittavaksi. FL

Uusimmat

Näkoislehti

2.7.2020

Fingerpori

comic