Lounais-Häme Forssa

Uusi yksityinen hoivakoti tekee tuloaan Forssaan – Kaupunginhallitus ei käsitellyt tontin vuokrausta vielä, vaan haluaa lisää tietoja

Pohjanmaan Kiinteistökehitys oy haluaa vuokrata Eteläisen Puistokadun ja Pihlajakadun kulmauksesta tontin yksityisen hoivakodin rakentamista varten. Forssan kaupunginhallitus haluaa lisää tietoja ennen päätöstä vuokraamisesta.
Uusi hoivakoti olisi nousemassa rakentamattomalle alueelle Retonkihovin ja Eteläisen Puistokadun väliin. Kuva: Lassi Puhtimäki

Pohjanmaan Kiinteistökehitys oy on halukas vuokraamaan 40 vuodeksi perustettavan yhtiön lukuun tontin Pihlajakadun ja Eteläisen puistokadun kulmauksesta. Yritys on rakennuttamassa tilat uudelle hoivakotiyrittäjälle.

Forssan kaupunginhallituksen oli tarkoitus päättää vuokrasopimuksesta maanantaina, mutta pykälä poistettiin käsiteltävien asioiden joukosta. Kaupunginhallitus kaipaa lisää tietoa päätöksensä tueksi.

Forssan kaupunginjohtaja Jari Kesäniemi toteaa, että hoivakodin takana ei ole mikään suuri valtakunnallinen hoivayritys, vaan jokin pienempi yksityinen toimija. Hoivakodin koosta ei ole vielä tietoa.

– Meille ei ole enempää tietoa kerrottu.

Uusi hoivakoti on sijoittumassa Attendon hoivakoti Retonkihovin naapuriin ja lähelle Tyykihovin palvelukeskusta.

Retonkihovissa on noin 60 tehostetun palveluasumisen paikkaa. Tyykihovissa on 42 vuokra-asuntoa, joihin hyvinvointikeskus tarjoaa kotihoidon palveluja, ja Tyykihovin ryhmäkoti Amerikassa 13 tehostetun palveluasumisen paikkaa.

– Siihen tulee selkeä keskittymä, mutta onhan siinä palvelutkin lähellä. Ne varmaan tukevat toinen toisiaan, Kesäniemi arvioi.

Hoitokeskittymän vieressä on myös päiväkoti, kauppa ja oheen tulossa myös monitoimikeskus, Monikylä.

Vuokrasopimukseen on kirjattu, että tontin vuokralainen sitoutuu aloittamaan rakentamisen vuokra-alueelle kahden vuoden kuluttua vuokrasopimuksen allekirjoittamisesta. Rakentamisen aloitushetkeksi määritetään perustusten teko.

Vuokralainen vastaa myös tarvitsemiensa kulkuyhteyksien, pysäköintipaikkojen sekä vesi- ja viemärijohtojen rakentamisesta.

Yritystontin vuosivuokra on 8 prosenttia sen myyntihinnasta. Ramboll oy arvioi kyseisen 8875 neliön tontin käyväksi markkina-arvoksi 117 000 euroa. Vuosivuokraksi tulisi tällöin 9 360 euroa. Vuokra ollaan sitomassa elinkustannusindeksiin.

Tontti on Tölön nykyisessä asemakaavassa osoitettu palvelu- ja asuinrakentamisen korttelialueeksi.

Monitoimikeskuksen rakentamista varten alueella on vireillä asemakaavan muutos, joka pitää käyttötarkoituksen ennallaan mutta pienentää tällä tietoa tontin pinta-alaa. Tontista aiotaan rajata pois alue, jonne autot voivat jättää jatkossa monitoimikeskuksen koululaiset.

Tontin koon ja rakennusoikeuden pienentyessä myös vuokra laskee samassa suhteessa.

Rakennusoikeusneliöt saadaan kertomalla tontin pinta-ala tehokkuusluvulla, joka tontilla on 0,40.

Pohjanmaan Kiinteistökehitys hankkii palvelukonseptinsa mukaisesti tontin, rakennusluvat, suunnittelee rakennuksen ja pihan ja järjestää toimitilat niin, että päivä- tai hoivakotiyrittäjä voi keskittyä pelkästään omaan liiketoimintaansa. FL

Uusimmat

Näkoislehti

26.9.2020

Fingerpori

comic