Lounais-Häme Jokioinen

Uusi yrittäjä löytymässä Jokioisten kunnantalon kahvila-ravintolaan – Voisi aloittaa kuukauden sisällä

Jokioisten hallinto- ja talousjohtaja Mika T. Rantala arvioi, että kunnantalon uusi kahvila-ravintola-yrittäjä voisi aloittaa kuukauden sisällä.
Jokioisten kunnantalon kahvila-ravintola on ollut suosittu lounaspaikka. Se on ollut suljettuna runsaan kuukauden, mutta uusi yrittäjä on löytymässä. Kuva: Lassi Puhtimäki

Jokioisten kunnantalon kahvila-ravintolaan on löytymässä uusi yrittäjä. Kunnan hallinto- ja talousjohtaja Mika T. Rantala arvioi, että uusi yrittäjä voisi aloittaa kuukauden sisällä.

– Kunta haki kahvila-ravintolaan uutta yrittäjää ja kiinnostuneita ilmaantui kaksi. Käymme tarkentavia neuvotteluja, mutta alustavasti tuntuu, että hakijoista löytyy uusi yrittäjä. Hän on omalta seudulta, Rantala sanoo.

Kahvila-ravintola on ollut suljettuna runsaan kuukauden. Kahvila-ravintolaa Cafe Venlan nimellä pyörittänyt yrittäjä Kaj Rönnqvist lopetti viisi vuotta kestäneen toimintansa hieman ennen joulua.

Hallinto- ja talousjohtaja Rantala valitsee uuden yrittäjän ja informoi asiasta myös kunnanhallitusta.

Kahvila-ravintola palvelee kunnan henkilökunnan lisäksi muita asiakkaita. Palveluihin sisältyvät kahvi- ja lounastarjoilu sekä tilaustoiminta. Tiloissa on mahdollista toteuttaa pitopalvelutoimintaa.

– Kahvila-ravintola on avoinna myös talon ulkopuolisille asiakkaille, joita on käynyt paljon ja jotka ovat hyvin tervetulleita. He tuovat taloon elävyyttä ja pöhinää, Rantala toteaa.

Kahvila-ravintolan uuden yrittäjän hakuaika päättyi 18. tammikuuta. Haussa oli tarmokas yrittäjä, jolle tärkeitä arvoja ovat hyvä ruoka ja hyvä asiakaspalvelu sekä toiminnan kehittäminen.

Yrittäjän haluttiin omaavan alan koulutuksen ja kokemusta kahvila-ravintolatoiminnasta, olevan kiinnostunut toiminnan edelleen kehittämisestä, monipuolistamisesta ja laajentamisesta sekä olevan innostunut toimintansa markkinoinnista.

Pestin todettiin sopivan myös aloittavalle yrittäjälle, koska suuria alkuinvestointeja ei tarvita.

Rantalan mukaan kunta tarjoaa yrittäjälle valmiin paketin. Tiloista perittävää vuokraa vastaan yrittäjä saa käyttöönsä ammattikeittiön laitteet ja muun kaluston sekä niiden ylläpidon mukaan lukien ravintolasalin kaluston.

Lisäksi vuokraan sisältyvät sähkö ja vesi sekä muut tilan ylläpitoon liittyvät maksut. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic