Lounais-Häme

Uusiin tehtäviin tutussa paikassa

-Minulla on takana jo kohtuullisen pitkä työura pankkialalla ja OP Ryhmässä, joten on hienoa, että eteen tulee vielä jotakin uutta.

Jouni Hautala tuli OP Ryhmään töihin vuonna 1990. Lounaismaan Osuuspankin toimitusjohtaja hänestä tuli virallisesti viime sunnuntaina, aprillipäivänä. Hautala tuntee pankin ja henkilökunnan erinomaisen hyvin, mutta uusi tehtävä tuo mukanaan myös uusia haasteita.

-Toimitusjohtaja pääsee sellaisiin pöytiin, joihin joku toinen ehkä ei pääse, Hautala kuvailee.

Hautalan varamiehenä toimii Jukka Tuominen, joka vastaa pankin henkilöasiakaspalvelusta. Tuominen nimitettiin tehtäväänsä niin ikään marraskuussa, jolloin pankin hallintoneuvosto valitsi Hautalan toimitusjohtajaksi.

Hautala ottaa toimitusjohtajan tehtävät kontolleen hyvillä mielin ja positiivisin odotuksin.

-Pankki on hyväkuntoinen ja hyvällä tiellä. Mielestäni Lounaismaan Osuuspankin viisivuotinen taival on sujunut suotuisasti.

Tummia pilviä koko rahoitusalan ylle heittää se, että varmaa tietoa tulevasta ei ole. Kilpailu tulee kiristymään.

-Finanssialan tulevaisuus kaikkinensa kyllä mietityttää. Epävarmuutta luo esimerkiksi se, miten digitaalisuus lopulta lyö itsensä läpi, Hautala huomauttaa.

Tulevaisuuden suunta on monen tekijän summa, mutta siitä Hautala on vakuuttunut, että asiakaskäyttäytyminen on isossa murroksessa.

-Jos tarjolla on helppokäyttöisiä digitaalisia palveluja, aivan varmasti yhä useampi tarttuu niihin. Meidän on kehitettävä palvelujamme ja osattava myös opastaa asiakkaat niiden käyttöön.

Neljän pankin fuusio syksyllä 2013 oli iso muutos. Salon, Someron, Somerniemen ja Forssan Seudun Osuuspankit yhdistyivät ja syntyi Lounaismaan Osuuspankki.

Hautala näkee, että fuusio oli voimakkaasti eteenpäin katsova ratkaisu.

-Olen tyytyväinen, että se uskallettiin tehdä. Selvää on kuitenkin, että aina kun luodaan jotain uutta, menetetään samalla jotain vanhaa.

Hautala korostaa, että muutoksen tarve oli joka tapauksessa edessä.

-Ja on parempi tehdä muutoksia silloin, kun niistä voi päättää itse, eikä vasta silloin kun on pakko.

Hautalan mukaan Lounaismaan Osuuspankilla on edelleen vilpitön halu olla nimenomaan forssanseutulaisten asiakkaiden pankki.

-Tärkeintä on kyky hoitaa asiakkaiden nykyiset ja tulevat tarpeet. Se onnistuu, kun on riittävän kokoinen. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti