Lounais-Häme Forssa

Uusioaines myytiin sijoitusyhtiöille – kauppahinta vajaat 20 miljoonaa euroa

Yrityskaupat Uusioaineksesta lyötiin lukkoon maanantaina. Uusioaineksen toimitusjohtajalle Jussi Parkkalille (oik.) ja hallituksen puheenjohtajalle Jari Stenbergille (toinen oik.) jäi yrityksestä pieni siivu. Uusi pääomistaja on oululainen Partnera, jonka talousjohtajana toimii Jussi Lappalainen (vas.) ja toimitusjohtajana Jari Pirkola. KUVA: Lassi Puhtimäki

Vaahtolasia valmistava ja kierrätyslasia käsittelevä Uusioaines oy on myyty kahdelle sijoitusyhtiölle. Kaupan jälkeen oululainen sijoitusyhtiö Partnera omistaa yhtiöstä 58 prosenttia ja valtion omistama Suomen Teollisuussijoitus oy (Tesi) 30 prosenttia. Loput 12 prosenttia jäävät Uusioaineksen nykyiselle omistajalle Jarkir oy:lle ja nykyiselle toimitusjohtajalle Jussi Parkkalille.

Velaton kauppahinta on 19,8 miljoonaa euroa.

Uusioaines on kehittynyt perheyhtiönä Suomen suurimmaksi kierrätyslasin käsittelijäksi. Yritys käsittelee vuosittain noin 80 000 tonnia kierrätyslasia, mikä on noin 70 prosenttia kaikesta Suomen kierrätyslasista. Työntekijöitä Uusioaineksella on 33.

 

Jarkir oy:n pääomistaja ja yhtiön hallituksen puheenjohtaja Jari Stenberg sanoo uusien omistajien tuovan leveämmät hartiat.

– Vaahtolasituotteillamme on erittäin hyvät kasvumahdollisuudet. Partnera ja Tesi ovat luotettavia, suomalaisia toimijoita, joiden arvot ovat yhtenevät meidän arvojemme kanssa, Stenberg kuvailee tiedotteessa.

Partneran omistaa laaja joukko yksityisiä ja julkisia tahoja, kun taas Tesin omistaa Suomen valtio. FL

 

Lue myös: Vaahtolasi on Uusioaineksen viennin veturi