Lounais-Häme

Uusitko passin? Poliisi ohjaa sähköiseen asiointiin ja ajanvaraukseen, mutta Forssassa asiointiajat ovat vähissä

Forssassa vain muutama vapaa aika heinäkuussa, Loimaalla ei lainkaan.
Kesäaikana uuden passin hankinta kannattaa hoitaa verkossa, jos se suinkin on mahdollista. Forssan poliisiasemalle on heinäkuuksi vain muutama asiointiaika jäljellä, Loimaalla ei lainkaan. Arkistokuva. Kuva: Esko Tuovinen
Kesäaikana uuden passin hankinta kannattaa hoitaa verkossa, jos se suinkin on mahdollista. Forssan poliisiasemalle on heinäkuuksi vain muutama asiointiaika jäljellä, Loimaalla ei lainkaan. Arkistokuva. Kuva: Esko Tuovinen

Matkustusrajoitusten helpottuessa passin ja henkilökortin hakijoiden määrä kasvaa poliisin lupapalveluissa. Poliisi muistuttaa, että ruuhkien ja jonotuksen välttämiseksi kannattaa hakemus laittaa aina vireille sähköisesti.

– Se kuusi euroa edullisempikin kuin henkilökohtaisesti vireille jätetty hakemus, poliisi muistuttaa tiedotteessaan.

Poliisin nettisivujen mukaan Forssan ja Loimaan palvelupisteistä aikaa ei välttämättä passinhakija heinäkuussa saa. Esimerkiksi nettiajanvarauksen mukaan torstaina aamupäivällä ei Loimaalla ollut vapaita aikoja saatavissa lainkaan. Forssassakin aikoja oli ensi viikolla ja koko heinäkuussa vapaana yhteensä vain kahdeksan.

Sen sijaan Hämeenlinnan poliisiasemalla passinanomiskäynti onnistuu.

Lue myös: Varaa aika lupapalveluihin ajoissa – Poliisin Forssan toimipiste suljetaan kesällä

Uusiminen onnistuu yleensä verkossa

Passihakemuksen voi useimmiten tehdä alusta loppuun verkossa, jos aiempaa passia varten on otettu sormenjäljet enintään 6 vuotta sitten ja nimi on edelleen sama kuin edellisessä passissa.

Henkilökorttihakemuksen voi tehdä pelkästään verkossa asioimalla, jos myöntöviranomainen on tunnistanut hakijan passia tai henkilökorttia varten enintään 6 vuotta sitten, hakija on tunnistushetkellä ollut vähintään 12-vuotias ja nimi on edelleen sama kuin edellisessä passissa tai henkilökortissa.

Mikäli asiointi vaatii käynnin paikan päällä, poliisi kannustaa varaamaan asiointiajan verkossa. Passihakemukseen tarvitaan enintään 6 kuukautta vanha passikuva tai sähköinen kuvatunnus, jonka saa valokuvaamosta.

Tunnistamista poliisiasemalla nopeuttaa voimassaoleva passi tai henkilökortti, muussa tapauksessa henkilöllisyydestäsi voidaan varmistua esimerkiksi poliisin henkilörekistereihin pohjautuvien kysymysten ja asiakirjojen perusteella, jolloin se saattaa viedä aikaa.

Lisätietoja passin ja henkilökortin hakemisesta löytyy poliisin verkkosivuilta. FL

Uusimmat

Näkoislehti

8.8.2020

Fingerpori

comic