Lounais-Häme

Uusittu verkkokirjasto toimii – ei tosin moitteetta

Forssan seudun Louna-kirjastot ovat uusineet loppuvuoden aikana kirjastojärjestelmänsä ja samalla myös verkkokirjastonsa.

Järjestelmä uusittiin marraskuussa, mutta verkkokirjasto saatiin avattua asiakkaille vasta joulukuun puolivälissä.

Jos järjestelmä olisi avattu aiemmin, asiakas ei olisi järjestelmätoimittajan ongelmien vuoksi pystynyt esimerkiksi uusimaan verkkokirjastossa lainojaan ollenkaan.

-Järjestelmää räätälöitiin meille, mutta verkkokirjasto ei tyydyttänyt meitä, eivätkä kaikki ominaisuudet toimineet toivotusti. Perushaku sivustolla ei toimi edelleenkään sujuvasti, vaan ohjaamme asiakasta käyttämään tarkennettua hakua, Forssan kaupunginkirjaston kirjastotoimenjohtaja Maarit Järveläinen sanoo.

Järveläinen toivoo, että järjestelmään saataisiin vielä päivityksiä.

 

Nykyinen verkkokirjaston Mikromarc-alusta on Järveläisen mukaan vain välivaiheen ratkaisu. Louna-kirjastojen on tarkoitus siirtyä Finna-järjestelmään alkuvuodesta 2018.

-Asiakkaan kannalta siirtymät ovat tietysti ikäviä. Nykyinen järjestelmä onneksi toimii nyt perustasolla pienistä kauneusvirheistä huolimatta. Käytettävyydestä ei ole tullut palautetta, Järveläinen sanoo.

Verkkokirjaston toimimattomuus ehti ruuhkauttaa asiakaspalvelupisteitä ja täyttää palautelaatikoita. Louna-kirjastot ovat olleet eräpäivien suhteen kuitenkin joustavia.

 

Järveläisellä on joulun kynnyksellä asiakkaille myös hyviä uutisia.

-Lainausautomaatit on nyt avattu Forssassa, Jokioisilla ja Tammelassa. Forssassa lainausautomaatti avautui nyt vuoden tauon jälkeen, Järveläinen sanoo. FL

 

Aiheesta aiemmin:

https://www.forssanlehti.fi/uutiset/41932-kirjastoilla-paluu-tulevaisuuteen

 

Uusimmat

Fingerpori

comic