Lounais-Häme Somero

Uutta elämää Soluun – Someron lukion väistötiloille kaavaillaan monipuolista jatkokäyttöä

Someron lukion entiset väistötilat halutaan ottaa uuteen käyttöön. Ensimmäisenä Soluun siirtyvät opiston kudontatilat.
Solu palveli lukion väistötilana, mutta on ollut Kiiruun koulun valmistumisen jälkeen tyhjillään. Väistötila on kaupungin omistuksessa.

Someron lukion väistötilana uuden koulun rakennustöiden ajan toiminut Solu on saamassa uutta elämää. Tekninen toimi haki väistötilan rakennusluvalle jatkoaikaa, joka myönnettiin viideksi vuodeksi. Solu on sijoitettu urheilukentän välittömään läheisyyteen.

Ensimmäisenä soluun ovat sijoittumassa Somero-opiston kudontatilat. Ne sijaitsivat aiemmin Jukolassa, mutta kaupungin perusturvatoimi tarvitsi tilat käyttöönsä. Toiminta Solun tiloissa käynnistynee vuoden vaihteen jälkeen.

 

Somerolla suunnitellaan myös nuorten startti-pajan perustamista. Asiasta päättää kaupunginvaltuusto talousarviokokouksessaan. Pajan on ajateltu sijoittuvan niin ikään Soluun.

Jos toiminta päätetään käynnistää, tullaan siihen hakemaan myös valtionavustusta.

– Valtionavustuksesta saadaan päätös todennäköisesti huhtikuulla, eli kovin pian pajaa ei olla käynnistämässä, sivistysjohtaja Minna Mäkelä-Rönnholm huomauttaa.

Mäkelä-Rönnholmin mukaan ajatuksena on ollut, että soluun voisi sijoittua myös nuorisotoimen iltakäyttöä. Ja mikäli starttipaja käynnistyy, olisi etsivän nuorisotyöntekijän luonnollista sijoittua myös asiakkaidensa lähelle.

Someron teknisen johtajan Marko Mäkisen mukaan pohdinnassa on ollut myös se, että Leivonpesän päiväkodin mahdollisen remontin käynnistyessä Solua voitaisiin käyttää päiväkodin väistötilana. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

20.2.2020

Uusimmat