Lounais-Häme

Uutta katuvalaistusta Ypäjän Kurjenmäkeen

Sallila Sähkönsiirto oy ja Sonera uusivat Ypäjällä Kurjenmäen kaava-alueen Uotilantien, Kurjentien ja osittain myös Annantien varrella olevat sähkö- ja telekaapelit. Ilmajohdot korvataan maakaapeleilla. Työt ovat parhaillaan käynnissä. Kurjenmäen tieosilta uusitaan samalla katuvalaistus, kun pylväät jäävät pois yhteiskäytöstä

– Ei ole mitään järkeä, että sinne vanhoihin puupylväisiin jäisivät meidän vanhat valojohdot, kun kaikki siellä kaivetaan auki, toteaa, kunnan tekninen johtaja Jouko Käkönen.

Sallilan ja Soneran kaivutöiden yhteydessä samaan kaivantoon asennetaan maakaapelit katuvalaistuksen sähköistykselle ja perustukset uusille valaisinpylväille. Alueen nykyiset elohopeahöyrylamput korvataan led-valaisimilla ja valaisinpylväinä käytetään metallipylväitä.

Uotilantien ja Pentintien valaisemattomille tieosille valaisinpylväät ja valaisimet voidaan asentaa ensi vuonna.

Ypäjän kunnan tämän vuoden investointisuunnitelmassa on katuvalaistuksen rakentamiseen ja saneeraukseen varattu 20000 euroa. Tästä määrärahasta pääosa kuluu Honkalan alueen katuvalaistuksen kaapelointiin ja valaisinperustuksiin.

Ypäjän kunnanhallitus tai paremminkin kunnan 140-vuotisjuhlan kunniaksi kaupunginhallitus esittää teknisen lautakunnan mukaisesti valtuustolle vielä 20000 euron ylitysoikeutta kuluvan vuoden investointisuunnitelmaan valaistuksen osalle. Näin Kurjenmäen valaistuksen saneeraus voidaan kokonaisuudessaan toteuttaa samanaikaisesti sähkö- ja telekaapelointien kanssa.

– Valaistus on perusteltua tehdä samassa yhteydessä, arvioi kaupungin-/kunnanjohtaja Vesa Ketola.

– Se olisi viisasta tehdä samaan aikaan sähkö- ja telekaapeloinnin kanssa. Jos sitä ei tehdä, tekeminen toisella kertaa olisi vielä arvokkaampaa.

Led-valaisimia on Ypäjällä laitettu jo aiemmin mm. Kurjenmäen itäosaan, Perttulantielle ja Jokitielle. Lampunvaihdossakin kunta turvautuu nykyisin ledeihin. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti