Lounais-Häme

Uutta musiikkia huippubändin kanssa

Pieniä lauluja. Sellaisia ovat Kari Luodon tänään julkaistavat neljä uutta kappaletta tekijänsä mielestä. Pieniä siitä huolimatta, että biisejä tekemässä on ollut joukko huippuluokan ammattilaisia.

– Tutustuin Ako Kiiskeen edellisen soolo-EP:ni aikoihin vuonna 2011. Hän oli tuolloin biiseillä soittamassa bassoa. Pari vuotta sitten tuli halu tehdä jälleen uutta omaa musiikkia, ja otin uudestaan yhteyttä mieheen.

Ako Kiiski on tullut suuren yleisön tietouteen viime aikoina TV2:sen SuomiLOVE -ohjelman kapellimestarina.

Asiat etenivät siihen pisteeseen, että Kiiski päätyi sovittamaan Luodon kappaleet ja tuottamaan EP:n. Mukaan soittamaan saatiin niin ikään SuomiLOVE-ohjelmassa musisoinut bändi.

– Tuntui tosi hyvältä työskennellä tässä porukassa. Yhteinen sävel löytyi nopeasti.

Soittajat yhtä lukuun ottamatta kuuluvat myös Juha Tapion bändiin. Rumpuja soittaa Kalle Torniainen, kitaraa Ville Nurmi ja koskettimia Joonas Kasurinen.

-Jätin soittamisen tällä kertaa muusikoille ja pysyin itse laulajan roolissa. Vaikka biisit ovat selkeästi bändiversioita, on niiden lähtökohta kuitenkin mies ja kitara -meiningissä. Se kuuluu ainakin minun korvaani edelleen – siksi kutsun niitä pieniksi lauluiksi, Luoto selittää.

Tänään digitaalisena muun muassa monissa suoratoistopalveluissa julkaistava levy on Luodon mukaan hänen uransa henkilökohtaisin.

-Jos aiemmissa kappaleissa 20 prosenttia on ollut totta ja 80 keksittyä, on suhde keikahtanut nyt toisin päin. Tekoprosessin aikana lähipiirissäni sattui ikäviäkin asioita, ja purin omaa mieltäni musiikin tekoon. Olen ylpeä siitä, että uskalsin tehdä nämä laulut.

Yksi EP:n kappaleista, Toiveet, syntyi opettajana työskentelevän Luodon työkavereiden illanvietossa.

-Pyysin heitä kirjoittamaan omia toiveitaan paperilapulle, ja he tekivät työtä käskettyä. Toiveet kappaleessa ovat siis ihan aitoja ja oikeita.

Luoto toivoo mahdollisimman monen radiokanavan nappaavan biisejä soittolistalleen.

-Totta kai toivon, että musiikkini saa mahdollisimman laajan kuulijakunnan. Taka-ajatuksena on myös se, että radiosoitto voisi avata ovia levy-yhtiöihin.

Keikkarintamalla Luodolla piisaa kiirettä. Soolomusiikin lisäksi Luoto vaikuttaa kahdessa bändissä, Vaihteessa ja Raulin stonesissa.

-Tämä on tosi kivaa hommaa, kun itseään pääsee toteuttamaan monella tavalla. Vaihde on lähempänä bilebändiä, Raulin stonesin kanssa pääsee herkistelemään ja soolokeikat ovat yleensä tosi intiimejä.

Jatkoa seuraa myös soolomusiikille. Uusien kappaleiden työstäminen Ako Kiisken ja bändin kanssa alkaa kevään kuluessa. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic