Lounais-Häme Jokioinen

Vaaleja kohti: Oskari Kekkonen kaipaa inhimillistä vanhustenhoitoa

Jokioislainen sekatyömies, mehiläistarhaaja Oskari Kekkonen kehittäisi vanhustenhoitoa inhimillisemmäksi. Piraattipuolueen ehdokkaan mielestä omaishoitoon tulisi panostaa voimakkaammin.
Suomenajokoira Alma on Oskari Kekkosen kaveri. Mehiläistarhausta kolme vuotta harjoittanut ehdokas on tehnyt pesät itse alusta loppuun.
Suomenajokoira Alma on Oskari Kekkosen kaveri. Mehiläistarhausta kolme vuotta harjoittanut ehdokas on tehnyt pesät itse alusta loppuun.

1. Miten vanhustenhoitoa pitäisi mielestäsi kehittää, jotta kaikilla hoivaa tarvitsevilla ikäihmisillä olisi turvallinen ja välittävä hoitopaikka?

Omaishoitoon tulisi panostaa enemmän. Se on inhimillistä ja osoittaa lähimmäisenrakkautta. Laitoshoitoon verrattuna omaishoito voittaa myös taloudellisesta näkökulmasta. Omaishoitoa on tuettava ja mahdollistettava siis nykyistä enemmän, jotta hoitokustannukset eivät karkaa käsistä. Hoidon laadun varmistamiseksi laitoshoitopaikkojen valvontaa on tiukennettava.

2. Mitä keinoja Suomen valtiolla on ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi?

Näkisin, että Suomen tärkein ja vaikuttavin tämän hetkinen keino hillitä ilmastonmuutosta on hiilinielujen kasvattaminen. Yhdysvaltain tuotteille on kenties asetettava ilmastovero tai -tulli, koska se on irtautumassa Pariisin sopimuksesta. Ilmastonmuutos ei ole ainoa ympäristöongelma, esim. luonnon monimuotoisuus vähenee uhkaavasti. Pitkän tähtäimen ilmasto- ja ympäristötavoitteena on puhtaan energian kehitystyö ja käyttöönotto, esim. pienydinvoimalat.

3. Mitkä ovat mielestäsi maahanmuuton suurimmat ongelmat ja miten niitä tulisi korjata?

Kun puhutaan maahanmuutosta, tulisi tarkastella sen juurisyitä, joita ovat mm. epävarmat ja heikot tulevaisuuden näkymät, vaino, nälänhätä, sota, ilmastonmuutos, juomaveden puute, luonnonvarojen liikakulutus. Miksi esimerkiksi Yhdysvallat saa huseerata maailmalla pommittaen ja miehittäen joitakin maailman köyhimpiä valtioita, luoden sekasortoa ympäriinsä ja aiheuttaen kärsimystä sekä maastamuuttotarpeita, koska kotiseutu on tuhottu elinkelvottomaksi?

4. Mikä kolmesta em. teemasta on itsellesi tärkein?

Jokainen teema on tärkeä. Politiikka on ennen kaikkea yhteisten asioiden ja toimintatapojen puimista ja kehittämistä. Vanhustenhoidon kehittäminen inhimillisempään suuntaan on kiireisin tehtävä, sillä emmehän voi antaa vanhusten kärsiä. Edessä voi olla kurjemmat ajat, ja kun jokaisesta pidetään huolta, niin se lisää yhteisöllisyyden tunnetta – sitä tarvitaan, jos haluamme menestyä jatkossakin!

5. Minkälaisia asioita pyrkisit kehittämään kotipaikkakunnallasi, jos sinut valittaisiin kansanedustajaksi?

Kansanedustajan tehtävä on ennen kaikkea ajaa koko kansan ja Suomen etua luontoa unohtamatta. Paikalliset kehityshankkeet ovat ensisijassa paikallisten toimijoiden käsissä, valtion rooli on sitten myöntää rahoitusta, mikäli hanke tai investointi on valtakunnallisesti ja paikallisesti tarkasteltuna tärkeä ja järkevä. Yksi tällainen valtakunnallisen tason kehityshanke, mikä kehittäisi myös Lounais-Hämettä, olisi ratayhteyksien lisääminen, esimerkiksi Helsingin-Porin rata.

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic