Lounais-Häme

Vaalikone: Tasa-arvo tärkeä teema seurakuntavaaleissa - muunsukupuolisten kohtelu jakaa mielipiteitä

Muunsukupuolisten kohtelu jakaa ehdokkaita, neljännes ei vastannut vaalikoneen kysymykseen.
Seurakuntavaalit lähenevät.

Seurakuntavaalien ehdokkaat pitävät sukupuolten tasa-arvoa tärkeänä kehittämiskohteena kirkossa, käy ilmi ehdokkaiden vaalikoneeseen antamista vastauksista.

Kirkon viestinnän mukaan ehdokkaista 87 prosenttia on sitä mieltä, että kirkon tulee kaikessa toiminnassaan ottaa entistä paremmin huomioon sukupuolten tasa-arvo. Kolme neljästä ehdokkaasta haluaisi myös kirkon pyrkivän siihen, että miehiä ja naisia toimisi tasapuolisesti erityisesti johtavissa asemissa.

Tiedot käyvät ilmi seurakuntien vaalikoneesta, johon määräaikaan mennessä vastauksensa antoi 8400 ehdokasta, joka on noin puolet ehdokkaiden kokonaismäärästä. Kirkon viestintä tiedotti tuloksista maanantaina.

 

Yli puolet vastanneista (55%) katsoo, että myös muunsukupuoliset pitäisi ottaa paremmin huomioon kirkon toiminnassa. Neljännes ehdokkaista ei ottanut lainkaan kantaa tähän kysymykseen.

Vaalikoneeseen vastanneista niukka enemmistö (51%) on sitä mieltä, että kirkon ei tulisi vihkiä avioon samaa sukupuolta olevia pareja. Samaa sukupuolta olevien vihkimistä kannatti 44 prosenttia vastaajista.

Seurakuntavaalien ennakkoäänestys järjestetään 6.–10. marraskuuta. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 18. marraskuuta. FL

 

Fingerpori

comic

Uusimmat