Vaalitaistoa käynnistelevä keskustajohtaja jyrähti kokoomukselle ja SDP:lle: "Vapise sinipuna" - Sipilä puhui puolueväelle riittämättömyyden tunteesta

Turku
24.11.2018, 11:40

Kotimaa

Keskustajohtaja, pääministeri Juha Sipilä on lyönyt kierroksia käynnistymässä olevaan vaalikamppailuun. Puolueväelle puhunut Sipilä haastoi erityisesti hallituskumppani kokoomusta ja oppositiopuolue SDP:tä. Juuri näiden puolueiden taakse keskusta on jäänyt kannatusmittauksissa.
– Vapise sinipuna. Vaalitaistelu on alkanut, Sipilä sanoi lauantaina puoluevaltuuston kokouksessa Turussa.
Sipilän puheissa vilahtivat muun muassa nimitykset ”vihervasemmisto” ja ”punavihreät”. Samassa yhteydessä hän viittasi ”vapaavuorelaisuudella” Helsingin pormestariin Jan Vapaavuoreen (kok.) ja tämän kaupunkipolitiikkaan.
– Keskusta on tämän ajan vastavoima ainakin kolmelle asialle: vapaavuorelais-vihervasemmistolaiselle keskittämispolitiikalle, korporaatioiden (etujärjestöjen) sinipunalle sekä valheellisia lupauksia antavalle populismille, Sipilä sanoi.
Keskustajohtaja vihjaili myös, että niin sanottu sinipuna eli SDP:n ja kokoomuksen hallituspohja olisi jo rakenteilla.
– Huhut kertovat, että Helsingin kabineteissa rakennetaan sinipunaa jo toden teolla, Sipilä sanoi.
Hän ei kuitenkaan esittänyt tarkempia perusteluja väitteelleen.

”Riittämättömyyden tunne”

Sipilän mukaan keskustan tulevaisuus ja ensi kevään vaalimenestys ovat joka hetki hänen mielessään. Puoluejohtaja sanoi jakavansa kentältä tulleen huolen siitä, että hän on liiaksi pääministeri ja liian vähän keskustan puheenjohtaja.
– Omaa tunnelmaani kuvaa parhaiten valtava riittämättömyyden tunne. Miten ihmeessä ehtisin tavata enemmän ihmisiä, kuunnella ja keskustella, ottaa vastaan vinkkejä ja kritiikkiä, Sipilä pohdiskeli.
Kannatusmittauksissa keskusta on jäänyt kolmanneksi selvästi oppositiopuolue SDP:n ja hallituskumppani kokoomuksen taakse. Keskustan kannatus on ollut noin 15,5-16,5 prosenttia tässä kuussa julkaistuissa HS:n ja Ylen kannatusmittauksissa.
Kokoomus on ollut gallupien kakkossijalla noin 20 prosentin kannatuksella. Gallupien ykkössijaa pitää SDP, jonka kannatus oli viime mittauksissa 22,5 prosentin paikkeilla.
Eduskuntavaalit pidetään 14. huhtikuuta ja EU-vaalit 26. toukokuuta.

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005901149.html
https://yle.fi/uutiset/3-10496137

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic