Lounais-Häme Forssan seutu

Vaarallisia jätteitä kerätään Forssan seudulla suoraan kylistä – Katso seutusi aikataulut täältä

Kuva: Lassi Puhtimäki
Kuva: Lassi Puhtimäki

Loimi-Hämeen Jätehuolto aloittaa vaarallisten jätteiden keräystempauksen kesäkuun alussa. Tempuksen tarkoituksena on saada koti- maa- ja metsätalouksien vaaralliset jätteet kiertoon turvallisesti. Ekotekotempauksen aikana jätteet haetaan suoraan paikallisten asukkaiden omalta kylältä, eikä jätteitä tarvitse rahdata jäteasemalle. Kiertue alkaa tulevana maanantaina Tammelasta ja päättyy 13. kesäkuuta Alastarolle. Jätteet kerätään maksutta.

Tuo öljyt, akut ja maalit kiertoon

Vaarallisia jätteitä ovat esimerkiksi jäteöljy ja öljynsuodattimet, bensiini, tärpätti ja muut liuottimet, akut ja paristot sekä maalit, liimat ja lakat. Myös akut ja paristot sekä loisteputket ja energiansäästölamput voi tuoda keräykseen. Vaarallisen aineen tunnistaa pakkausmerkinnästä – joko vanhasta mustasta symbolista oranssilla pohjalla, tai uudesta mustapunaisesta valkoisella pohjalla.

– Tempaus on tarkoitettu vain vaarallisille jätteille. Esimerkiksi tyhjäksi valutetut öljy- ja lasinpesunestekanisterit voi laittaa kotiroskikseen tai toimittaa isommat määrät suoraan lähimmälle jäteasemalle. Jäteasemilla otetaan maksutta vastaan myös kaikenlaiset sähkö- ja elektroniikkaromut, kertoo työnjohtaja Tommi Savo Loimi-Hämeen Jätehuollon tiedotteessa.

Loimi-Hämeen Jätehuolto toivoo, että ihmisillä olisi keräyspisteillä malttia pitää jätteet autoissaan siihen saakka, kunnes keräysautot saadaan pysäytettyä ja keräysastiat tuotua ulos.

– Saamme käyttää keräyspaikkoina koulujen ja kylätalojen pihoja. On yhteinen etu välttää niiden sotkeutumista esimerkiksi vuotavien astioiden vuoksi, Savo toteaa. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic