Lounais-Häme Forssa

Vähän erilainen combo yhdistetyn miehille: Maajoukkue polkee ja juoksee Forssan Suvi-illassa

Herola, Hirvonen ja kumppanit osallistuvat pyöräilyyn ja juoksuun Suvi-illassa.
Ilkka Herola ja Eero Hirvonen voittivat Salpausselällä yhdistetyn joukkuekisan maailmancupissa. Suvi-illassa nähdään, miten heiltä kulkee pyöräily ja juoksu. Kuva: KIMMO BRANDT
Ilkka Herola ja Eero Hirvonen voittivat Salpausselällä yhdistetyn joukkuekisan maailmancupissa. Suvi-illassa nähdään, miten heiltä kulkee pyöräily ja juoksu. Kuva: Kimmo Brant/EPA

Forssan Suvi-illan lyhyempi combo sai nimekästä täydennystä, kun Suomen yhdistyn maajoukkueen osallistuminen yhdistelmäkisaan varmistui. Matkaan ovat lähdössä maailmancupissakin hyvin menestyneet Ilkka Herola, Eero Hirvonen, Leevi Mutru ja Arttu Mäkiaho. Myös maajoukkueen päävalmentaja Petter Kukkonen on mukana kisassa.

Idea yhdistetyn kvartetin osallistumisesta Suvi-iltaan tuli tietenkin päähilippasijalta Harri Merralta.

– Olen ollut tämän porukan fani jo pidemmän aikaa. Minun mielestäni yhdistetyn maajoukkueessa on lahjakkaita nuoria urheilijoita, jotka tekevät tiiminä hyvää työtä, Merta sanoo.

– Otin yhteyttä porukan valmentajaan Petter Kukkoseen jo ennen joulua ja esitin ajatuksen Suvi-illasta. Hän suhtautui asiaan myönteisesti, mutta sanoi, että palataan tarkemmin asiaan, kun talvet kisat on käyty. Jatkoimme keskustelua Seefeldin kisojen jälkeen, ja nyt sitten tiistaina joukkueen osallistuminen varmistui, Merta jatkaa.

Maajoukkueen ja päävalmentajan lisäksi viivalle ovat tulossa joukkueen mäkivalmentaja Jarkko Saapunki ja fysioterapeutti Jari Hiekkavirta.

 

Yhdistetyn miehet osallistuvat niin sanottuun lyhyempään comboon. Aamupäivällä joukkue pyöräilee 35 kilometriä ja iltapäivästä juoksee 10 kilometriä.

– Combo on hyvä harjoitustapahtuma joukkueelle. Petter Kukkonen kertoi minulle, että pyöräily kuuluu yhdistetyn harjoitteluun, joukkueen jäsenet pyöräilevät kesän mittaan rauhallisia aerobisia kolmen tunnin lenkkejä. Ja juoksuhan on nyt perusharjoittelua melkein lajiin kuin lajiin, Merta toteaa.

Suvi-illassa lähellä maailman kärkeä olevat huippu-urheilijat tuskin malttavat ottaa rauhallisesti. Kun numerolappu laitetaan rintaan, pistelevät he tosissaan ja ottavat mittaa tosistaan.

– Kyllä maajoukkueurheilijat tsemppaavat pyöräilyssä ja tulevat lähellä kärkeä maaliin, valmentajat ottavat varmasti vähän rauhallisemmin. Kympin juoksussa yhdistetyn miehet menevät todella kovaa, varmasti jopa 35 minuutin alle, Merta arvioi.

Voittajaa nelikosta on vaikea veikata, sen verran tasaista porukka on.

– Kuka tahansa heistä voi voittaa, eikä kukaan halua antaa toiselle periksi.

 

Harri Merta on iloinen, että sai yhdistetyn nelikon mukaan Forssaan. Maajoukkue leireilee kesäkuun alussa ulkomailla, josta he tulevat ensin Eerikkilään ja siitä lauantaiksi Suvi-iltaan.

– Onhan tämä hieno juttu. Maajoukkueen osallistuminen nostaa koko tapahtuman profiilia ja tuo varmasti mukavia hetkiä kanssakilpailijoille ja radan varressa olevalle yleisölle. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

26.2.2020