Lounais-Häme Somero

Perheille jaossa liikuntatukea Somerolla – "Ei ole tullut sellainen olo, että tukea koetettaisiin käyttää hyväksi"

Someron Liikunta ry turvaa, ettei lasten liikuntainnokkuus tyssää tiukkaan taloustilanteeseen.
Aiempina vuosina tukea on haettu muun muassa uimakouluun, lisensseihin ja kausimaksuihin. Kuvituskuva. Kuva: Lassi Puhtimäki
Aiempina vuosina tukea on haettu muun muassa uimakouluun sekä joukkuelajien lisensseihin ja kausimaksuihin. Kuvituskuva. Kuva: Lassi Puhtimäki

Someron Liikunta ry:llä on käynnissä haku lasten liikuntatukeen.

Tuki on tarkoitettu Someron Liikunta ry:n jäsenseuroissa liikkuville alle 18-vuotiaille somerolaisille, joiden harrastamista perheen taloudellinen tilanne uhkaa.

Toiminnanjohtaja Veera Hällin mukaan tuella halutaan varmistaa, ettei lasten liikuntainnokkuus tyssää taloudellisista syistä.

– Pienelläkin tuella voi olla perheelle iso merkitys, jotta esimerkiksi lisenssin tai kausimaksun saa pois heilauttamasta perheen talouden tasapainoa.

”Ihmisillä on selvästi kynnys hakea tukea”

Someron Liikunta ry on jakanut lasten liikuntatukea vuodesta 2016 lähtien.

Haku on avoinna Liikunta ry:n verkkosivuilla kaksi kertaa vuodessa. Seuraava hakukierros on tammikuussa.

Tukea jaetaan tarveharkintaperusteisesti noin 2 000 euroa vuodessa, mikä on Hällin mukaan osoittautunut riittäväksi summaksi.

Hakukierroksilla hakemuksia on tullut keskimäärin viisi.

– Ihmisillä on selvästi kynnys hakea tukea. Olemme pystyneet antamaan tukea isolla prosentilla niille, jotka sitä ovat hakeneet.

Hakemukset käydään läpi sosiaalitoimen ja urheiluseurojen kanssa, jottei perheelle tulla myöntäneeksi päällekkäistä harrastustukea ja että lapsen todetaan sitoutuneen harrastukseensa. Etusijalla ovat ne, joilla on vähän harrastuksia.

– Ainakin aikaisemmat haut ovat pysyneet hyvin kriteerien raameissa. Ihmiset osaavat kriittisesti arvioida, onko meidän perheellä todellinen tuen tarve. Ei ole tullut sellainen olo, että tukea koetettaisiin käyttää hyväksi, Hälli kertoo.

Tukea uimakouluun tai kausimaksuun

Rahaa ei anneta hakijalle suoraan vaan Someron Liikunta ry maksaa esimerkiksi lapsen kausimaksun tai lisenssin.

Myönnettyjen tukien suuruudet ovat vaihdelleet 50 euron uimakoulusta joukkuelajin 200–300 euron lisenssiin. Tukea voi saada myös välineisiin.

– Hakemuksia on tullut melkein kaikkiin jäsenseurojemme lajeihin: muun muassa koripalloon, salibandyyn, jääkiekkoon ja jalkapalloon.

Vaikka lapsen kasvun myötä harrastaminen usein kallistuukin, on liikkuminen Hällin mielestä yleisesti ottaen edullista Somerolla.

– Salivuorot ovat ilmaisia. Seuroilla ei ole paineita nostaa kausimaksuja yltiöpäisen suuriksi niin kuin esimerkiksi pääkaupunkiseudulla. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

6.4.2020

Uusimmat