Lounais-Häme

Vahdinvaihto Forssan keilahallilla

 

KEILAILU

Forssa

Forssan keilahallin isäntä vaihtuu, kun lähes 14 vuotta hallipäällikkönä toiminut Jari Palmas siirtyy toisiin tehtäviin.

Palmas ryhtyi vetämään Forssan keilahallia elokuussa 2002, kun halli siirtyi porilaisen Bowling 4 You -yhtiön hallintaan.

Palmaksella on porilaista keilailutaustaa, mutta hallipäällikkönä hän on toiminut vain Forssassa.

– Aloitin keilailun Rovaniemellä ja myös alan työt siellä vuonna 1988. Sieltä siirryin Kokkolan kautta Poriin, jossa toimin välinemyymälän vetäjänä. Tein myös keikkoja Tampereen halliin. Myöhemmin olin muissa töissä Helsingissä, josta porilaisyhtiö houkutteli minut Forssaan, Palmas selvittää.

KEILAILU ON ollut Palmakselle sekä työ että harrastus. Työ loppuu nyt ja harrastus viitisen vuotta sitten, kun selkävamma pakotti luopumaan heittämisestä.

Palmas edusti 1990-luvun puolivälistä lähtien porilaista Giants-seuraa, jossa hän ylsi parhaisiin saavutuksiinsa.

– Nostan Giantsin joukkuemitalit sekä SM-kisoissa että SM-liigassa parhaiksi saavutuksikseni. Suomen mestaruuden Giants voitti tosin vasta, kun olin juuri jättänyt seuran, hymähtää Palmas, joka on paikannut keilailu-uran päättymistä aktiivisena frisbeegolfin harrastajana ja seuratyöntekijänä.

Forssan keilahallista Palmas ei lähde ovet paukkuen.

– Takana on melkein 40 vuotta keilailua ja lähes 30 vuotta työtä lajin parissa. Minulle tarjoutui tilaisuus siirtyä aivan toisenlaiseen työhön ja katsoin, että tässä iässä siihen kannattaa tarttua, tuumii 47-vuotias Palmas, joka tekee viimeisen työpäivänsä Forssassa ylihuomenna.

Forssan halliin haetaan tällä hetkellä uutta työntekijää ratamestarin toimeen.

PALMAS ON SIIS ollut toistakymmentä vuotta näköalapaikalla seuraamassa forssalaisen keilailun kehitystä.

– Keilaajien ikääntyminen on huolestuttava piirre – ei tosin vain Forssassa, vaan valtakunnallisestikin. Forssassa kaikkien hallin käyttäjien keski-ikä jää varmasti alle 50 vuoden, mutta kun joukosta erotetaan nuorempaa polvea edustavat niin sanotut vapaa-ajan käyttäjät, jää jäljelle seuratoiminnassa oleva joukko, jonka keski-ikä on yli 60 vuotta. Ikäkuilu on nyt isompi kuin koskaan, kun kilpatoimintaan ei saada uutta nuorempaa väkeä, Palmas pahoittelee.

– Positiivista on se, että vapaa-ajan käyttäjät ovat ylipäätään löytäneet tiensä hallille ja se, että he tällaisina aikoina käyttävät rahaansa keilailuun. Hallin käyttöaste on pudonnut parhaista vuosista, mutta taloudellisesti ollaan kuitenkin nenä pinnalla, Palmas arvioi.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic