Lounais-Häme Forssa

Vähemmän huono FoKoPo korjasi voiton Pyrintö Akatemiasta

Koripojille vasta kauden toinen voitto A-divisioonassa.
Vahvaa kautta pelaava Johan Kotavuo johti peliä ja jakoi maukkaita syöttöjä torstaina Feeniksissä.

Kaunista se ei ollut – ei sinne päinkään – mutta se tärkein eli voitto tuli hoideltua. FoKoPo otti torstai-iltana syksyn toisen voittonsa A-divisioonassa kaatamalla kotiparketillaan Tampereen Pyrintö Akatemian selvin 83–67 (29–23) -lukemin.

– Kaikki kunnia joukkueelle, he ovat vetäneet tämän viikon pitkälti keskenään. Päävalmentaja ei päässyt paikalle ja minullakin on ollut kiireitä, kiitteli FoKoPoa pelissä luotsannut Teet Toome.

Joukkueista huomattavasti isompikokoisempi FoKoPo hallitsi Feeniksissä korinalustoja, kun Pyrintö taas pyrki ratkomaan kauempaa. FoKoPo vei illan peliä alusta asti, mutta Pyrintö pystyi aina silloin tällöin rutistamaan tuntumaan, kun sai kolmosiaan hetkittäin uppoamaan.

Avausjakso oli molemmilta joukkueilta melkoista tervanjuontia. FoKoPo punnersi korin alta sen verran tehokkaammin, että vei avauspuoliajan nimiinsä kuudella pisteellä 29–23.

Tauon jälkeen molemmat alkoivat saada palloa vähän paremmin pussiin. FoKoPo nosteli pinnoja läheltä ja sai kaukoheittoihinsakin sihtiä. Kotijoukkue oli karata jo kolmannella jaksolla, mutta pääasiassa parikymppisistä pelureista koostuva Pyrintö Akatemia pystyi kehittämään pientä kiriä.

Pyrintö prässäsi päätösjaksolla ylhäältä ja nousi parhaimmillaan seitsemän pisteen päähän. FoKoPo löysi kuitenkin konstit prässin purkuun ja meni lopussa menojaan osin vapaaheittojen turvin.

– Siinä tuli hetkeksi paniikki, mutta onneksi saimme liikettä ja purettua prässin, Toome totesi.

Isaac Williams heitti FoKoPolle 23 pistettä ja vei 11 levypalloa. Sentteri Gilbert Talbot punnersi 19 pistettä ja rohmusi 17 levypalloa. Aku Haikonen pussitti 15 pinnaa ja Johan Kotavuo 11. Pelintekijä Kotavuo jakeli peräti 12 koriin johtanutta syöttöä.

FoKoPo otti ottelussa 56 levypalloa, pienempi Pyrintö joutui tyytymään 32:een. Pyrinnön ykköspyssy oli 24 pinnaa heittänyt Matti Meldo.

– Meillä on isokokoinen joukkue ja joudumme puolustamaan paikkaa. Nyt puolustimme aluksi kuitenkin miestä ja se sotki Pyrinnön pelirytmiä, Toome sanoi.

Pyrintöä luotsaava Juri Heinämäki myönsi kotijoukkueen paremmuuden. Pyrinnöltä ei löytynyt tarpeeksi liikettä hyökkäyspäässä isompaa ja hitaampaa FoKoPoa vastaan.

– Me emme pysty olemaan aloitteellisia täyttä 40 minuuttia. FoKoPo pelasi hyvin tänään, tai ainakin paremmin kuin me. Eihän tuo ensimmäinen puoliaika ollut mitään koripallon juhlaa, FoKoPo oli vähemmän huono kuin me, Heinämäki pyöritteli.

A-divisioonassa kymmenentenä oleva FoKoPo nousi voitolla 4 pisteeseen. Takana ovat yhden voiton ottanut Pyrintö Akatemia ja voitoitta oleva jumbojoukkue Tarmo.

FoKoPo kohtaa seuraavassa pelissään ensi viikon sunnuntaina juuri Tarmon Porvoossa. FL

Uusimmat

Näkoislehti

27.9.2020

Fingerpori

comic