Lounais-Häme Forssa

Vähin väin mutta perinteisen arvokkaasti – Itsenäisyyspäivän kunnioittavat seremoniat hoidettiin koronasta huolimatta

Suuri lippukulkue jäi tänä vuonna väliin.
Seppeleet laskettiin Forssan hautausmaalla hiljaisesti koronapandemian vuoksi. Kunnioittavasta perinteestä haluttiin kuitenkin pitää kiinni. Kuva: Lassi Puhtimäki
Seppeleet laskettiin Forssan hautausmaalla hiljaisesti koronapandemian vuoksi. Kunnioittavasta perinteestä haluttiin kuitenkin pitää kiinni. Kuva: Lassi Puhtimäki

Koronapandemian vuoksi tiukentuneet kokoontumismääräykset löivät kertaheitolla uusiksi myös itsenäisyyspäivän perinteitä. Juhlat hupenivat, siirtyivät verkkoon ja samoin kävi jumalanpalveluksille.

Kunniakäynnit sankarihaudoilla ja muistomerkeillä seutukunnalla toteutettiin. Esimerkiksi Forssassa ja Koijärvellä kunniatehtävä hoidettiin vähin väin.

– Neljä seppelettä laskettiin aivan kuten ennenkin, mutta väkimäärä pidettiin siinä rajatussa kymmenessä. Puheita ei pidetty, mutta lyhyt hartaushetki ja rukous kuitenkin, toteaa Forssan seurakunnan kirkkoherra Esa Löytömäki.

Seppeleet laskettiin sekä sodissa kaatuneiden muistomerkille, Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkille että vuonna 1918 vakaumuksensa puolesta kaatuneiden muistomerkille.

Seppelten laskussa ei tänä vuonna ollut mukana järjestöjen suurta lippukulkuetta airueineen. Seppeleet laskivat Forssan seurakunnan, kaupungin sekä reserviupseereiden edustajat.

Forssassa Suomen lipun lisäksi kunniakäynnin tekivät sekä sotaveteraanien että sotainvalidien liput.

– Emme ilmoittaneet tilaisuudesta, koska halusimme rajata väkimäärän turvalliseksi. Joka vuosi paikalla on ollut myös yleisöä, Löytömäki lisää. FL

Lue myös: Poikkeuksellisen vuoden erilaiset itsenäisyysjuhlat

Uusimmat

Fingerpori

comic