Lounais-Häme

Vahva työllisyyskehitys jatkuu koko Lounais-Hämeessä

Kanta- ja Päijät-Hämeessä oli toukokuun lopussa 18 047 työtöntä työnhakijaa, mikä on 2 942 vähemmän kuin vuosi sitten. Työttömien määrä väheni Kanta-Hämeessä keskimäärin 17 prosentilla ja Päijät-Hämeessä 12 prosentilla.

Työllisyyden koheneminen oli keskimääräistä selvästi vahvempaa Forssan seudulla. Työttömien määrä väheni kunnasta riippuen 20–35 prosentilla.

Jos katsotaan työttömyysprosenttia, Forssan seudun kunnista parhaiten menee Ypäjällä. Työttömiä työnhakijoita oli Ypäjällä 6 prosenttia työvoimasta. Ypäjällä oli toukokuussa työttömänä 66 henkilöä. Lasku vuodentakaisesta on 36 henkilöä, mikä on prosenteissa peräti 35.

Forssan seudun toiseksi matalin työttömyysprosentti on Tammelassa (6,2). Jokioisilla Lukema on 7,9, Humppilassa 8,4 ja Forssassa 9,5 prosenttia. Kuukautta aikaisemmin Forssan työttömyysaste oli 10,1 prosenttia ja vuosi sitten toukokuussa 12,7.

Hämeen matalin työttömyysaste oli Lopella (4,7) ja korkein Lahdessa (13,5). Työllisyys parani kaikissa Hämeen kunnissa.

Pitkäaikaistyöttömiä oli Hämeessä viidennes vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Työttömyys väheni kaikissa ikäryhmissä.

Työttömien työnhakijoiden osuus Hämeen kuntien työvoimasta oli toukokuun lopussa 10,4 prosenttia, mikä on 1,6 prosenttiyksikköä vähemmän kuin vuosi sitten.

Avoimia työpaikkoja Hämeessä oli toukokuun lopussa 3 753.

Talouden vahva kehitys näkyy myös Pirkanmaalla ja Varsinais-Suomessa. Pirkanmaalla työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli toukokuussa 8,8 prosenttia. Urjala on keskiarvon paremmalla puolella 8,4 prosentilla. Työttömien työnhakijoiden määrä laski Urjalassa vuoden aikana 247 henkilöstä 169:ään.

Somerolla työttömyysprosentti oli 6,5 ja työttömien työnhakijoiden määrä on laskenut vuoden aikana 320:sta 247:ään. Varsinais-Suomen työttömyysprosentti on sama kuin Pirkanmaalla eli 8,8.

Tiedot ilmenevät Hämeen, Varsinais-Suomen ja Pirkanmaan ely-keskusten työllisyyskatsauksista. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic