Lounais-Häme

Vahvasti aloittanut FoSu venytti voittoputkeaan

Voitto Turusta nosti FoSun pisteen päähän sarjakärjestä.
FoSu venytti voittoputkensa seitsemään otteluun niukalla voitolla Turusta. Kuva: Tapio Tuomela

FoSu ei hevin anna katkaista pitkää voittoputkeaan. Forssalaisjoukkue otti jo seitsemännen peräkkäisen voittonsa 2. divisioonan Länsirannikon lohkossa, kun se perjantai-iltana voitti FBC Turun kakkosjoukkueen täpärästi 6–7 (2–4, 1–1, 3–2).

– Se oli todella tasainen vääntö. Meillä oli vastassa ihan eri joukkue, joka aiemmin vieraili Forssassa, tässä oli Divarimiehiä mukana, FoSu-luotsi Ville Into totesi.

Maaliverkot laitettiin heilumaan heti avauserässä, jossa nähtiin kuusi maalia kymmenessä minuutissa. FoSu oli joukkueista tehokkaampi, se osui neljästi, kun Turku sai aikaan kaksi maalia. FoSun maaleista vastasivat Aleksi Kanninen, Jesse Aaltonen, Juha Aaltonen ja Joe Koppanen.

Toisessa erässä tehtiin enää kaksi osumaa. Kalle Laukkanen vei FoSun 2–5-johtoon, mutta Turku kavensi kohta Atle Blomfeltin osumalla 3–5:een. Turun maalin syötti pitkään FoSussa pelannut Kasperi Grahn.

Päätöserän aluksi Grahn kavensi 4–5:een, mutta Matti Mertanen vei heti perään FoSun kahden maalin johtoon. Turku nousi taas maalin päähän, mutta nyt Niilo Hautala siirsi FoSun hieman turvallisemman tuntuiseen 5–7-johtoon.

Tasoihin asti FBC Turku ei kovasta yrityksestä huolimatta pystynyt nousemaan, vaikka Matias Kallio teki 6–7-maalin ja joukkue yritti vielä lopussa viedä peliä jatkoajalle ilman maavahtia.

– Peli ratkesi meidän kahden ensimmäisen erän hyvään peliin, etenkin erinomaiseen puolustukseen. Vähän meiltä puuttui pallollisessa pelissä malttia, lähdimme turhaan puskemaan hyökkäyksiä, Into veti yhteen.

Voitto nosti FoSun 32 pisteeseen ja pisteen päähän lohkoa johtavasta FBT Pitusta. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

1.4.2020

Uusimmat