Lounais-Häme

Vahvistettuja koronatapauksia on Suomessa nyt pitkälti yli 200, Kanta-Hämeen luvut puuttuvat

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL muistuttaa, että uuden koronaviruksen riskit vanhuksille ja riskiryhmiin kuuluville ovat muita suuremmat.
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL muistuttaa, että uuden koronaviruksen riskit vanhuksille ja riskiryhmiin kuuluville ovat muita suuremmat.

Suomessa on todettu 55 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Tämän lisäksi Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri (Hus) on kertonut tänään 12 koronatapauksesta, joten yhtensä uusia tapauksia on 67.

Kaikkiaan tapauksia on Suomessa todettu 223, kun lasketaan mukaan Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän eilen illalla raportoima yksi tartunta.

Luvuista puuttuu esimerkiksi Kanta-Hämeen tilanne, sillä maakunnan tulokset valmistuvat myöhemmin iltapäivällä.

Uusimmat tartuntamääriä kuvaavat luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia aiempiin lukuihin nähden.

Perjantaina THL kertoi 51 tartunnasta ja torstaina 50 tartunnasta, eli ilmenneiden tartuntojen määrä ei ole kasvanut huomattavasti. Toisaalta kaikkia koronavirusepäilyjä ei enää testata. Esimerkiksi Hus kertoo, että koronavirustestauksessa keskitytään jatkossa rajattujen ryhmien näytteidenottoon.

Oireettomia ei testata.

Lievistä hengitystien infektio-oireista kärsivien on tärkeä sairastaa kotona ja välttää sosiaalisia kontakteja. Sosiaalisten kontaktien vähentäminen on tärkeää myös terveille ihmisille, siten hidastetaan epidemian leviämistä.

Suurin osa Suomessa todetuista tapauksista on ollut lieviä. Osa tartunnan saaneista on tarvinnut myös sairaalahoitoa.

Uusimmat

Näkoislehti

28.9.2020

Fingerpori

comic