Lounais-Häme

Vaihtoautoja kymmeniltä eri merkeiltä – Forssan uusin autokauppa haastaa merkkiliikkeiden vallan

Forssalainen Matti Raunio oli perjantaina tyytyväinen mies. Hänen autokauppansa avajaisissa oli enemmän väkeä kuin tuore yrittäjä uskalsi haaveillakaan.

Yksi syy runsaaseen kävijämäärään on se, että Raunio on tuttu monelle forssalaiselle niin jääkiekkoilijana, valmentajana kuin Delta Auton entisenä automyyjänä. Yrittäjän mukaan avajaisten suuri suosio selittyy toisellakin syyllä.

-Tällaiselle autokaupalle on kysyntää Forssassa.

AKR Forssa on osa ketjua, joka toimii myös Loimaalla ja Helsingissä. Konseptin ideana on myydä pelkästään vaihtoautoja ja muita koneita keskittymättä mihinkään tiettyyn merkkiin.

-Tällä hetkellä meillä on myynnissä 20 eri merkkiä, Raunio sanoo.

Lisäksi AKR:n on tarkoitus olla joustava autokauppa. Asiakas voi tuoda autonsa vaikka pelkästään myyntiin tai vaihtaa mopoauton henkilöautoon.

Toista täysin vastaavanlaisella periaatteella toimivaa autokauppaa ei tällä hetkellä ole Forssassa.

-Forssan autokauppa on painottunut merkkiliikkeisiin. Niitä ehdottomasti tarvitaan, mutta vaihtoautoihin keskittynyt kauppa täydentää tarjontaa.

AKR Forssa pyrkii pitämään myynnissä jatkuvasti 40–60 autoa. Se tekee myös yhteistyötä Helsingin ja Loimaan liikkeiden kanssa. Autot liikkuvat liikkeiden välillä asiakkaan pyynnöstä.

-Vaikka avasimme liikkeen Forssassa vasta tämän viikon tiistaina, olemme jo myyneet useita autoja. Se on merkki siitä, että tällaiselle autokaupalle on tarvetta, Raunio sanoo.

Ajatus omasta autokaupasta ehti muhia Raunion mielessä vuosien ajan. Vuodesta 2002 lähtien Delta Autossa työskennellyt Raunio alkoi työvuosien karttuessa haaveilla uusista haasteista, itsensä toteuttamisesta, joustavan autokaupan pyörittämisestä ja ehkä pienestä riskistäkin.

-Nyt oikeat palikat osuivat kohdilleen. Löysin sopivat vuokratilat Hämeentieltä sekä yhteistyökumppanit, jotka hoitavat autojen huollot ja pesut nopeasti. Hetki on otollinen siinäkin mielessä, että talous piristyy. Forssassa työttömyys vähenee, ihmiset uskaltavat ottaa tarvittaessa lainaa ja auton vaihtaminen tulee ajankohtaiseksi.

Raunio lopetti työt Delta Autossa helmikuun alussa. Siitä lähtien hän on painanut pitkää päivää, jotta sai liikkeensä auki.

Raunion mukaan entiset kollegat ottivat hyvin vastaan idean AKR Forssan perustamisesta.

-On koko Forssan etu, että paikkakunnalla on useita autokauppoja ja että yhteistyö niiden välillä toimii. Olen tässä viikon mittaan ehtinyt ohjata joitakin asiakkaita muihin paikkakunnan autokauppoihin ja kuulemma Delta Autosta joku asiakas ohjattiin tänne. Yhteistyö yrittäjien välillä on merkityksellisestä, jotta asiakkaat pysyvät Forssassa.

Raunion kokemuksen mukaan forssalaiset ovat onneksi sellaisia, että he ostavat mieluummin Forssasta ja forssalaiselta kuin jostakin muualta.

-Forssalaistaustaisuudestani on tällä alalla etua. FL

AKR Forssan avajaiset jatkuvat tänään lauantaina kello 10–14.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti