Lounais-Häme Forssa

Sigridissä tarjolla vaihtoehtoja ruudun tuijottamiselle

Moni aikuinen hakee Sigridistä askartelu- ja taidetarvikkeita lapselle, jotta tämä olisi edes hetken pois ruudun ääreltä.
Sigrid muutti Kehräämöltä uusiin tiloihin Kartanonkadulle. Myymälää pyörittävän osuuskunnan toiminnanjohtaja Marica Seutu uskoo, että yhä useampi paikallinen löytää kauppaan.

Käsitöitä, taidetarvikkeita ja askartelutarvikkeita myyvä Sigrid on muuttanut Forssassa uusiin tiloihin.

Nykyiset tilat sijaitsevat osoitteessa Kartanonkatu 10. Aiemmin Sigridin myymälä toimi Kehräämöllä.

Muuton syitä on useita: Sigrid etsi tiiviimpiä ja selkeämpiä tiloja, mutta toisaalta myös paikallisten parempaa tavoitettavuutta.

– Kehräämö oli idyllinen paikka myymälälle. Turistit löysivät meidät sieltä helposti. Huomasimme kuitenkin, että paikalliset eivät oikein tahtoneet tulla ostoksille, koska piha on hieman ruuhkainen ja parkkipaikkaa hankala löytää, Sigridiä pyörittävän Piippuaukion osuuskunnan toiminnanjohtaja Marica Seutu sanoo.

Hän uskoo, että nykyiset tilat palvelevat paikallisia paremmin. Parkkipaikatkin ovat melkein oven vieressä.

Sigridiä pyörittää 16 jäsenestä koostuva osuuskunta. Osuuskuntalaiset tekevät itse myyntiin esimerkiksi kortteja, koruja ja ympäristöystävällisiä tuotteita. Uusissa tiloissa ei tällä hetkellä myydä muiden kuin osuuskuntalaisten käsitöitä. Muuten tarjonta on säilynyt jotakuinkin ennallaan aiempaan myymälään nähden.

– Pyrimme yhä myymään sellaisia tuotteita, joita ei oikein muualta Forssasta saa, Seutu sanoo.

Sigridin asiakaskunta on alusta asti koostunut pääosin käsityöihmisistä, askartelijoista ja taiteilijoista. Osalle myymälästä on tullut tärkeä:

– Olimme muuton aikana kuutisen viikkoa suljettuna. Toisinaan avasimme oven taidemaalareille, kun heiltä oli jokin maali loppu, Seutu kertoo.

Sigridissä myynnissä olevat kestovanulaput ovat osuuskuntalaisten itsensä tekemiä. Vanulaput voidaan pestä koneessa.

Toiminnanjohtajan mukaan käsityöihmisten lisäksi Sigridissä käyvät sellaiset aikuiset, jotka haluavat kehittää lapsilleen muuta tekemistä kuin ruudun tuijottamisen.

– Joskus myymälään tulevat sanovat, että käsitöiden avulla lapsen saa edes hetkeksi pois ruudun ääreltä.

Sigrid onkin koonnut erilaisia ideoita lasten käsitöihin.

Uutuuksina ovat itse väritettävät jumppakassit ja pussukat. Muita käsityöideoita ovat esimerkiksi korujen teko ja askartelumassat, joista voi muotoilla monenlaisia esineitä tai koristeita.

Lapsia voi toki kannustaa myös maalaamiseen tai pastelliväreillä piirtämiseen.

– Pyrimme jatkuvasti tarjoamaan uusia ideoita. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

23.2.2020

Uusimmat