Lounais-Häme

Vaikeimman kautta voittoon

 

Kuusijaksoisia koripallomatseja näkee harvemmin, mutta eilen sellainen erikoisuus pelattiin Oulussa. FoKoPo tarvitsi A-divisioonassa kaksi jatkoaikaa ennen kuin ONMKY suostui kaatumaan pistein 75–80 (27–37, 57–57, 67–67).

FoKoPolla oli saumat ratkaista ottelu varsinaisen peliajan ja ensimmäisen jatkoajan loppuhetkillä, kun joukkue sai tasatilanteessa molemissa viimeisen hyökkäyksen ja heiton. Tällä kertaa Remon Nelsonin heitot eivät kuitenkaan uponneet.

Toisella jatkoajalla Nelson nakutti tarvittavat pisteet vapaaheittoviivalta ja FoKoPo nappasi lopulta voiton, joka varmisti forssalaisille kotiedun pudotuspeleihin. Vastaan tulee JKS Järvenpäästä.

-Täytyy olla tyytyväinen, kun tässä sarjassa pystyy voittamaan jonkun joukkueen neljä kertaa. Viimeinen voitto tuli vasta toisen jatkoajan jälkeen, joten helpolla eivät pinnat irronneet. Hyvä, että joukkue pystyi taas kääntämään tasaisen ottelun voitokseen, FoKoPo-luotsi Joonas Iisalo tuumi.

Sunnuntain kohtaaminen oli lauantain peliin tapaan tasainen vääntö. FoKoPo johti eilen pitkään, mutta kolmannen jakson lopulla kovaa pelannut ONMKY imi eron kiinni, eikä päästänyt Koripoikia enää karkuun.

-Oulu on aktiivinen, kovaa päälle tuleva joukkue. Toisella puoliajalla meidän peliimme tuli pieni suvantovaihe, puolustuksen intensiteetti ja kovuus laskivat, ja Oulu tuli takaisin peliin, Iisalo kertoi.

FoKoPon amerikkalaiskaksikko oli sunnuntaina iskussa. 46 minuuuttia urakoinut Remon Nelson parasi kauden piste-ennätystään yhdellä ja upotti nyt 40 pinnaa. Shane Heyward nosteli 23 pistettä ja kahmi 15 levypalloa.

FoKoPo pelaa A-divisioonan runkosarjassa vielä alkavalla viikolla kaksi ottelua. Kotietu on nyt kuitenkin varmistettu, FoKoPo sijoittuu runkosarjassa toiseksi ja kohtaa JKS:n pudotuspeleissä.

-Nyt on se hetki, että voin antaa urakoimaan joutuneille pelaajille hieman lepoaikaa ja enemmän vastuuta uusille pelaajillemme. Se täytyy hoitaa kuitenkin niin, että kaikilla säilyy pelituntuma pudotuspeleihin. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti