Lounais-Häme

Vaikuttavatko Ed Sheeranin jättikonsertit lentomääriin Räyskälän kentällä?

Arkistokuva: Terho Aalto

Malmin lentokentällä Helsingissä järjestettävät Ed Sheeranin jättikonsertit eivät vaikuta merkittävästi Räyskälän ilmailukeskuksen lentomääriin.

– Kokonaisvilkkaudessa siirtyjien määrä ei näy, lentokenttää ylläpitävän Räyskälä-Säätiön toiminnanjohtaja Mari Heikkilä kertoo.

Tämän viikon maanantaina ja tiistaina järjestettävät konsertit aiheuttavat lentäjien siirtymistä myös Hyvinkään lentokentälle. Sielläkin kyse on vain muutamista lentäjistä.

 

Malmin lentokentän lopettaessa toimintansa tänä vuonna osa lentäjistä jatkaa toimintaansa Räyskälässä ja muilla etelän lentokentillä.

– Osa valitettavasti lopettaa kokonaan, Mari Heikkilä harmittelee.

Hyvinkään lentokentän päällikkö Jukka Helmisen mukaan Malmin lentokentän sulkeuduttua Hyvinkäälle olisi tulossa vain muutama lentäjä.

– Lentäjät taitavat siirtyä lähinnä Nummelaan ja Pyhtäälle, hän kertoo.

Myöskään Räyskälään ei ole siirtymässä montaa lentäjää Malmin lentokentän lopettaessa. Räyskälän kentän hallin kapasiteetti tulee Heikkilän mukaan vastaan. Se on jo melko täynnä koneita.

 

Räyskälän lentoharrastustoiminnan ahdinko helpottui kesäkuussa, kun moottorilentojen toiminta-aikaa pidennettiin liikenne- ja viestintävirasto Traficomin päätöksellä

Vuonna 2011 lentokentän moottorilentojen iltalentoaikoja rajoitettiin rajusti viiden lähialueella sijaitsevan vapaa-ajan asunnon takia.

Silloin arkisin lentäminen piti lopettaa jo kello 19 ja viikonloppuisin kello 18. Nyt lentää voi arkipäivinä taas kello 22 asti kuin ennenkin.

Viikonloppuisin lento-aika päättyy kello 20. Siihen Räyskälä-säätiö hakee muutosta, jotta lentää saisi yhtä pitkään kuin arkenakin.

– Se mahdollistaa monenlaisen lentämisen ja tärkeimpänä kouluttamisen, Heikkilä sanoo.

Uusimmat

Näkoislehti

11.7.2020

Fingerpori

comic