Lounais-Häme

Vain työntekijät puuttuvat

Uuden yrityksen houkutteleminen paikkakunnalle sisältää monenlaisia haasteita. Niistä suurimpia ovat yleensä sopivan toimitilan ja henkilöstön löytäminen. 
Monipuolista asiakaspalvelua noin 20 päämiehelleen tarjoava Communicare Finland oy on laajentunut viidessä vuodessa yhdeksälle paikkakunnalle Suomessa. Toimitusjohtaja Jyri Rahikaisen mukaan yrityksellä on noin 160 työntekijää toistaiseksi voimassa olevassa työsuhteessa.  
Yrityksen toiminta kehittyy koko ajan ja nyt se haluaisi avata toimipisteen myös Forssaan. Rahikaista Forssassa kiinnostavat ennen kaikkea loistava sijainti ja vähäinen kilpailu esimerkiksi Loimaaseen verrattuna. 
Communicaren työntekijät markkinoivat päämiehensä asiaa yritysten päättäjille, mutta suurimpana kohderyhmänä ovat kotitaloudet, joille muun muassa tehdään tutkimuskyselyjä ja myydään päämiehen tuotteita. 
Toimitusjohtaja vakuuttaa, että työntekijöitään kohtaan yritys on joustava ja reilu. Työntekijöillä on kiinteä tuntipalkka, minkä lisäksi he saavat suoritepohjaisia provisioita. Lisäkannustinmalli tuo bonusta, kun myynti ylittää katteellisen minimitason. 
– Alalla on vaihtuvuutta ja sitä on toki meilläkin, mutta varsin maltillisesti. Porukka viihtyy ja pysyy hyvin, jos kokee alan olevan omansa. 
Työntekijöiden keski-ikä on 33 vuotta, mutta heitä on laidasta laitaan opiskelijoista yli 60-vuotiaisiin osa-aikaeläkeläisiin. Forssaan Communicare olisi perustamassa toimipistettä, joka aluksi tarvitsisi päivätyöhön vähintään 10 työntekijää, toiminnan käynnistyttyä opiskelijoita ja muita kiinnostuneita iltatöihin vakituiseen työsuhteeseen. 
Rahikaisen mukaan työntekijöiltä ei ihmeellisiä vaatimuksia ole, tärkein on positiivinen asenne. Jonkinlaista kokemusta tietokoneen käytöstä on hyvä olla, mutta kokemusta myyntityöstä ei tarvita. 
Sopivia toimitiloja olisi tarjolla kaksikin, vanha Postin kiinteistö Kartanonkadulla tai vanhoja Finlaysonin toimitiloja Kutomolla.
Forssaan tulon esteenä on vain yksi asia. Puute työntekijöistä ja heidän kouluttamismahdollisuudestaan. 
– Olemme käyneet keskusteluja Hämeen Ely-keskuksen kanssa, mutta siellä suhtautuminen meidän toimialaan on ollut ilmeisesti tiedon puutteen takia vähän nihkeää. Toimimme tosiaan yhdeksällä paikkakunnalla, eikä missään ole ollut ongelmia Ely-keskuksen tai TE-toimiston kanssa, Rahikainen harmittelee. 
Communicare haluaisi järjestää työttömille työnhakijoille yhteishankintakoulutuksen, jonka avulla koulutettavat löytäisivät töitä. Koulutuksen järjestäisi Faktia ja rahoittajana toimisi Ely-keskus. Yritys maksaa koulutuksen järjestämisestä Elylle ja neuvottelee sisällöstä kouluttajan kanssa. Koulutuksen tavoitteena on antaa työntekijälle taidot, joilla hän voi hoitaa työtä päivästä yksi alkaen. 
– Jos emme saa Ely-keskukselta tukea koulutuksen järjestämiseen, kokeilemme Forssassa silti suorarekrytointia. Tavoitteena on saada hommat käyntiin jo maaliskuussa. Ennen työntekijöiden rekrytoimista emme uskalla tehdä vuokrasopimusta tiloista, Rahikainen sanoo. FL

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti