Lounais-Häme

Vaittinen vauhdittaa Hyryläistä Hampurissa

Marko Vaittinen starttaa sunnuntaiaamuna Hampurin maratonille. Tällä kertaa Salaman maratoonari ei ole vastuussa vain omasta juoksustaan, vaan hän toimii kisassa Rion olympiamaratonille jo valitun Anne-Mari Hyryläisen vauhdinpitäjänä.

Dubaissa asuva Hyryläinen on juossut maratonennätyksekseen 2.35.17. Helmikuussa hän pisteli puolikkaan 1.12.27, mikä on kovin aika suomalaisnaiselle 16 vuoteen. Hampurista Hyryläinen hakee ennätysaikaa ja varmuutta kuntonsa kehittymiselle kohti Rion olympialaisia.

-Hyryläisen valmentaja Simo Wannas otti yhteyksiä hyvissä ajoin marras-joulukuussa ja kyseli, olisiko minulla halua lähteä keväällä Hyryläisen vauhdittajaksi maratonille. Vastasin kyllä. Omat ennätykseni on jo juostu, mielelläni autan muita hyviin tuloksiin, kertoo 45-vuotias Vaittinen.

Vaittisen tarkoituksena on vetää Hampurissa alusta asti Hyryläistä 2.33:n vauhtia. Sitä pitäisi jaksaa ainakin 30 kilometriin saakka.

-Onhan tuo 2.33 kova aika, siihen juokseminen ei ole mikään läpihuutojuttu. Onneksi siellä on järjestäjien puolesta toinenkin jänis, jonka pitäisi juosta 2.33:n vauhtia.

Jos kaikki sujuu suunnitellusti, Vaittinen uskoo pystyvänsä 2.33:een. Hän on nyt hyvässä kunnossa, paremmassa kuin viiteen vuoteen. Vaittinen on päässyt harjoittelemaan terveenä, mitä nyt selkä on välillä oireillut.

Maailman suuriin juoksutapahtumiin lukeutuvan Hampurin maraton on saksalaistyyliin jämptisti järjestetty. Reitti on nopea ja tasainen.

Kelinkin pitäisi olla sunnuntaina vähintään kohtalainen hyviä aikoja ajatellen, lämpöä luvataan kymmenkunta astetta.

-Kovimmat maratonajat juostaan yleensä huhtikuussa ja lokakuussa. Keli on varmasti ok, ellei sitten ala sataa ja tuulla.

Vauhdittajan rooli tuo forssalaiskonkarin juoksuun lisänsä. Vaittinen on muutaman kerran toiminut jäniksenä, mutta nyt panokset ovat isommat, kun vedettävänä on olympialaisiin lähtevä juoksija. Ja jos Hyryläinen pystyy Vaittisen avulla 2.33:een, ollaan sillä tulosluettelossa naisten sarjassa korkealla.

-Onhan tässä iso vastuu. Mutta jos homman hoitaa hyvin, voi näitä jänisjuoksuja tulla lisääkin. Niitä voisi hyvinkin tehdä pari vuotta pientä korvausta vastaan, Vaittinen sanoo. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti