Lounais-Häme

Vakava takaisku brexit-neuvotteluille: Sopua ei yritetä enää ennen huippukokousta

Helsinki
14.10.2018, 21:14

Ulkomaat

Britannia ja EU-komissio eivät ole vielä päässeet sopuun erosopimuksesta, kertoo kaksi lähdettä STT:lle. EU-komissio informoi jäsenmaita asiasta sunnuntai-iltana.
Myös EU:n pääneuvottelija Michel Barnier kertoi Twitterissä, että avainkysymyksiä on yhä auki mukaan lukien Irlannin rajan viimesijainen ratkaisu.
– Tapasimme tänään Britannian brexit-ministerin Dominic Raabin ja Britannian neuvottelutiimin kanssa. Tiiviistä yrityksistä huolimatta avainkysymyksiä on yhä auki, Barnier tviittasi.
Raab ja Barnier tapasivat yllättäen tänään Brysselissä. Tapaamisen jälkeen Politico-lehti ehti jo kertoa, että sopimuksesta olisi sovittu teknisellä tasolla.
EU-lähteiden mukaan ennen keskiviikon ja torstain huippukokousta ei enää käydä neuvotteluita. Ensi viikon huippukokousta on kuvattu brexitin totuuden hetkeksi. EU-maat ovat olleet valmiudessa ylimääräiseen huippukokoukseen marraskuussa.
Britannia on jättämässä unionin maaliskuun lopussa. Varoaikaa kuitenkin tarvitaan, koska EU:n ja Britannian parlamenttien pitää hyväksyä erosopimus.

https://twitter.com/MichelBarnier/status/1051529045505126405
https://www.politico.eu/article/brexit-divorce-deal-reached/

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti