Lounais-Häme

Vakituinen yhtymäjohtaja välittömästi hakuun

Hyky osallistuu asiakas- ja potilastietojärjestelmän kilpailutukseen.

Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän yhtymähallitus päätti perjantaina laittaa yhtymäjohtajan viran välittömästi hakuun. Asiasta keskusteltiin perjantaina ensin seudun kuntajohtajien kanssa. FSHKY:n yhtymähallituksen puheenjohtajan Kaisa Lepolan (sd.) mukaan näkemys viran vakituisuudesta oli kaikilla yhteinen.

-Keskustelimme vaihtoehdoista ja tulimme yksimielisesti siihen lopputulokseen, että hyky on jatkossakin niin iso yksikkö, että se tarvitsee ehdottomasti oman johtajan. Yhtymäjohto on kaiken kaikkiaan tällä hetkellä ohuella pohjalla, eikä kenelläkään ole mahdollisuutta ottaa tehtävää hoitaakseen sillä teholla kuin se pitää hoitaa, Lepola perustelee.

Hakuilmoitus tehtävään julkaistaan maanantaina. Hakuaikaa on kaksi viikkoa, jonka jälkeen yhtymähallitus käsittelee hakemukset ja päättää haastatteluista. FSHKY:n seuraava yhtymäkokous on määrä pitää 13. kesäkuuta, mutta kokousta voidaan Lepolan mukaan tarvittaessa aikaistaa, jotta uusi johtaja saadaan valittua.

Nykyinen yhtymäjohtaja Juha Heino on valittu Syöpäyhdistyksen terveysosaston johtajaksi. Hän on aloittamassa uudessa tehtävässään 21. toukokuuta.

 

Uudeksi yhtymäjohtajaksi kaivataan kokenutta kehittäjää, joka tuntee soten valtakunnallisen kokonaiskentän tarkasti, ja näkee FSHKY:n roolin siinä kirkkaana. Lepolan mukaan uuden johtajan on huolehdittava, että Kanta-Hämeen kolminapaisuus jatkossa toteutuu ja Forssan sairaalla on kokonaisuudessa oma roolinsa.

FSHKY:n hallintosääntö edellyttää yhtymäjohtajalta yliopistossa suoritettua ylempää korkeakoulututkintoa ja riittävää hallinnollista taitoa sekä kokemusta johtotehtävistä. Lepolan mukaan hakijalta toivotaan lisäksi muun muassa hyviä verkostoitumis- ja ihmissuhdetaitoja.

Lepola uskoo, että paljon kysymyksiä herättävästä sote- ja maakuntauudistuksesta huolimatta FSHKY tarvitsee oman johtajan nyt ja jatkossa. Työnjakoa maakunnan kanssa kuitenkin mietitään.

-Olemme keskustelleet asiasta alustavasti, eikä maakunnankaan suunnalta tullut sellaista kantaa, ettei omalle johtajalle olisi tarvetta. Työnjakoa esimerkiksi erikoissairaanhoidon osalta pitää kuitenkin miettiä. FL

 

Aiheesta aiemmin:

https://www.forssanlehti.fi/uutiset/48979-hyvinvointikuntayhtyman-johtajakuviot-menevat-uusiksi

https://www.forssanlehti.fi/uutiset/48948-juha-heino-jattaa-hyvinvointikuntayhtyman

Uusimmat

Fingerpori

comic