Lounais-Häme

Valaisimet ovat kilpailtu myyntiartikkeli - Forssan Sähkö porskuttaa valikoimalla ja kokemuksella

Etelä-Suomen Sähköpalvelu oy:n Kari Saari ja Emma Vienonen toteavat, että ihmiset ovat nykyään aikaisempaa enemmän valmiita satsaamaan sisustukseen ja sitä myötä myös valaisimiin.

Etelä-Suomen Sähköpalvelun myymälä Forssan Sähkö on erikoistunut nimenomaan valaisimiin. Alalla on seudulla myös kilpailua, kun suuremmat kaupat ja marketit myyvät muiden tuotteiden ohella valaisimia.

-Ainahan jonkin verran kilpailua on ollut, se vain on vuosien varrella muuttunut. Aiemmin täällä oli ihan varsinaisia valaisinliikkeitä, mutta ei enää, Saari sanoo.

Saari kertoo, että neljännesvuosisadan ikäinen Etelä-Suomen Sähköpalvelu pärjää valaisinmyyntikilpailussa kokemuksen, hintatason ja laajan valikoimansa ansiosta.

-Meillä on paljon tavarantoimittajia ja maahantuojia sekä laajat varastot. Jos asiakas hakee jotain tietynlaista valaisinta, meiltä sellaisen ainakin suurella todennäköisyydellä saa, Vienonen sanoo.

 

Lamppukauppa on vain osa Etelä-Suomen Sähköpalvelun toimintaa. Yhteensä myymälän kautta tulee noin kolmasosa yrityksen tuloista, suurempi merkitys on sähköalan asennuksilla ja urakoinnilla.

-Parhaimmillaan meillä oli 20 asentajaa. Asennuspuolen merkitys on kuitenkin vähentynyt. Tällä hetkellä työllistämme yhteensä kahdeksan, Saari kertoo.

Myymälän puolellakin valaisimien lisäksi menekkiä on myös sähkötarvikkeilla, kuten kaapeleilla, johdoilla ja polttimoilla. Niitä itse asiassa myydään jopa enemmän kuin valaisimia.

-Tarvikkeita menee monenlaisille asiakkaille: yksityisille, yrityksille, kunnille… Vienonen luettelee.

 

Saaren ja Vienosen mukaan valaisinala on kokenut viime vuosien aikana aikamoista myllerrystä, kun led-valot ovat lyöneet läpi.

-Nykyisin ihmiset tulevat myös entistä useammin jonkin tietyn vision kanssa kauppaan luettuaan esimerkiksi blogia tai muuta, vaikka toki heräteostoksiakin tehdään paljon, Vienonen sanoo.

-Irtopolttimoiden myynti on myös vähentynyt, kun kiinteät ledit yleistyvät koko ajan, Saari sanoo.

Myös itse valaisimissa trendit muuttuvat jatkuvat. Tällä hetkellä menekkiä riittää Vienosen mukaan etenkin retro- ja designvalaisimilla. Lampun halutaan nyt olevan myös hyvin pelkistetty.

-Olemme hyviä mukautumaan trendien muuttuessa, se on ehdottomasti vahvuus meillä, Saari kertoo. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti