Lounais-Häme

Valaranta nousi voittoon 300:n sarjalla

TPS:n euralaiskeilaaja Samu Valaranta nousi täydellisellä viimeisellä sarjallaan voittoon FoKSin Kaatojen tasokkaassa finaalissa. Hyvinkään Pinjetsin Mika Luoto teki hänkin täydet 300 viimeiseen sarjaan, mutta joutui taipumaan kahdeksalla pisteellä.

Finaalin kolmas oli ennen viimeistä sarjaa johdossa ollut Jere Oksanen TPS:stä. RKM-Forssaa edustava Jaakko Rantala teki tasaisen hyvää jälkeä läpi illan, mutta se ei riittänyt lopulta kuin viidenteen sijaan.

-Voitto maistuu hyvältä. Enemmän kuin voittoa jännitin sitä, pystynkö heittämään 300-sarjan. Tämä oli nimittäin kolmas peräkkäinen päivä, kun heitin täydet 300. Ne ovat minulle harvinaisia, mutta nyt niitä tuntuu tulevan kuin liukuhihnalta, iloinen Valaranta kertoi voiton varmistuttua.

 

Maanantai-illan FoKS-finaali oli varmasti yksi kovatasoisimmista keilailukisoista, mitä Forssassa on koskaan nähty. Koko kärkikolmikko heitti kuuden sarjan finaalissa yli 250 pisteen keskiarvon.

Hurjan keskiarvon ja kahden täyden 300 sarjan ohella finaali oli oikea trilleri. Ennen viimeistä sarjaa kärjessä oli Jere Oksanen, joka heitti viidennellä sarjallaan huimat 298.

Viimeinen sarja alkoi Oksaselta kuitenkin hieman tahmeasti, jonka sekä Luoto että Valaranta käyttivät hyväkseen. Ensin Luoto teki kaadon kaadon perään ja nousi täydellisellä sarjalla viidenneltä sijalta johtoon.

-Vaihdoin viimeisen sarjaan pallon, olisi piru vie pitänyt vaihtaa jo aiemmin, Luoto naureskeli kisan jälkeen.

Luoto näytti hetken ajan nousevan voittoon, mutta Valarannnan viimeinen sarja oli vielä kesken. Valarannan hermo piti, hän teki täydellistä työtä ja korjasi 300-sarjallaan mukavat 500 euron ykkösrahat.

 

Valaranta tuntuu viihtyvän Forssan keilahallissa, joka on hänelle hyvin tuttu paikka.

-Heitän täällä aika paljon. Asun Eurassa, eikä sieltä ole kuin tunnin ajo tänne. Käyn täällä aina kilpailemassa kun aikatauluihin sopii, Valaranta kertoi.

Luotokin kehui Forssan olosuhteita.

-Viime kaudella ehdin kisata täällä pari kertaa. Tämä on aivan loistava halli, ja sijaitsee vielä hienolla paikalla. Luoto kehui.

Luodon parina keilannut Juuso Tiainen riihimäkeläisestä Siniset-seurasta oli kisan suurimpia suosikkeja, mutta maanantaina ei kulkenut. Tiainen jäi yhdenneksitoista yli 200 pistettä kärjestä.

-Ote katosi, enkä löytänyt sitä takaisin, harmitteli Tiainen, joka on Suomen keskiarvorankingissa kakkossijalla.

 

Voittaja Valarannan seuraava iso kisa on tammikuinen Ballmaster-turnaus.

-Finaalipaikkaa lähden sieltä hakemaan, siinäkin on ihan tekemistä, Valaranta tuumi. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic