Lounais-Häme

Valepoliisit huijasivat 90-vuotiaalta naiselta 20 000 euroa

Poliisista korostetaan, että he tai muut viralliset tahot eivät koskaan tiedustele verkkopankkitunnuksia puhelimessa, sosiaalisessa mediassa, sähköpostilla tai kadulla.
Arkistokuva.

Kaksi miestä huijasi 90-vuotiaalta hyvinkääläiseltä naiselta 20 000 euroa esiintymällä Keskusrikospoliisin poliiseina. Huijaus tapahtui marraskuun puolivälissä.

Miehet olivat soittaneet naiselle ja kertoneet, että naisen olisi nostettava rahansa pankista ja annettava ne poliisille skannattavaksi ja säilytykseen.

Puhelun jälkeen miehet olivat hakeneet naisen mukaansa tämän kotoa ja kiertäneet naisen kanssa neljässä eri Osuuspankin konttorissa nostamassa rahaa naisen tililtä. Saaliikseen miehet saivat yhteensä 20 000 euroa.

Pankissa käyntien jälkeen miehet olivat vielä kysyneet naiselta, olisiko naisella kultaisia koruja, mutta eivät olleet vaatineet niitä naiselta.

Jälkeenpäin naisen naapurit olivat ihmetelleet, miksi nainen oli tullut täysin vieraiden ihmisten kyydissä kotiinsa. Tämän jälkeen nainen kävi Hyvinkään poliisiasemalla tekemässä asiasta rikosilmoituksen.

 

– Tämä on erittäin ikävä ilmiö. On todella hävytöntä, miten huijarit käyttävät senioreiden hyväuskoisuutta hyväksi. Tutkimme edellä mainittua huijaustapausta törkeänä petoksena, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Mikko Minkkinen.

Huijareiden käyttämiä tarinoita on monia, mutta yleensä huijari pyrkii aiheuttamaan hätäännystä ja sekoittamaan uhrin ajatuksia: Uhri on joutumassa vakavan rikoksen kohteeksi, ja hänen pankkitiliään ollaan tyhjentämässä. Ainoa keino estää tapahtuma on antaa soittajalle tämän pyytämät verkkopankkitunnukset tai nostaa rahat tililtä kiireesti.

– Poliisi tai kukaan muukaan oikealla asialla oleva taho ei koskaan tiedustele verkkopankkitunnuksia puhelimessa, sosiaalisessa mediassa, sähköpostilla tai kadulla, Minkkinen muistuttaa. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

27.2.2020

Uusimmat