Lounais-Häme

Valeuutissivusto Infowarsille porttikielto myös Twitteriin


Twitter on julistanut porttikieltoon valeuutissivusto Infowarsin ja sen perustajan Alex Jonesin. Infowarsin ja Jonesin tilit Twitterissä ja Periscopessa on suljettu pysyvästi.

Jones tunnetaan äärioikeistolaisena salaliittoteoreetikkona, joka on Infowarsin kautta muun muassa kiistänyt syyskuun 11. päivän terrori-iskujen ja Sandy Hookin alakouluammuskelun koskaan tapahtuneen.

Muun muassa Facebook ja Youtube sulkivat jo elokuun alussa Jonesin ja Infowarsin tilejä. Tuolloin Twitterin edustaja sanoi, ettei Infowars ollut rikkonut heidän käyttöehtojaan.

Nyt Twitter ilmoitti Jonesin ja Infowarsin julkaisseen tviittejä ja videoita, jotka rikkovat loukkaavan käytöksen kieltoa.

Facebook perusteli elokuussa tilien sulkemista vihapuhekiellon rikkomisella, ja Youtube viittasi epämääräisemmin samaan suuntaan. Facebook korosti erikseen, ettei tilien sulkeminen liittynyt niiden kautta levitetyn tiedon todenperäisyyteen.

Presidentti Donald Trump on syyttänyt Twitteriä poliittisesta puolueellisuudesta ja republikaanien vaientamisesta. Oikeusministeriö ilmoitti keskiviikkona aikovansa tutkia, rajoittavatko teknologia-alan yritykset vapaata ajatustenvaihtoa.

 

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti