Lounais-Häme

Välimerellä suunnitellaan yhteistyötä kadonneiden siirtolaisten löytämiseksi

Rooma
12.06.2018, 07:00

Ulkomaat

Osa Välimeren valtioista suunnittelee yhteistyötä, jonka tarkoituksena on etsiä alueella kadonneita siirtolaisia.
Aloitteen etsintätyöhön teki maanantaina kansainvälinen kadonneiden henkilöiden komissio ICMP. Tapaamisessa Roomassa oli mukana edustajia Italiasta, Maltalta, Kreikasta ja Kyprokselta. Välimeren alueella kadonneita siirtolaisia arvioidaan olevan noin 16 000, tapaamisessa todettiin.
Vuonna 2013 alkaneessa siirtolaisaallossa satojen tuhansien ihmisten arvioidaan pyrkineen Eurooppaan pakoon sotia ja köyhyyttä. Maailmanlaajuisesti vuoden 2014 jälkeen kadonneita siirtolaisia arvioidaan olevan noin 27 000. Osa ihmisistä on saattanut hukkua matkalla Välimeren yli. Lapsia puolestaan on kadonnut sen jälkeen, kun heidän tiedetään saapuneen Eurooppaan.
– Yksittäinen maa ei pysty ratkomaan tällaista ongelmaa ihan sen laajuuden ja Välimerellä kadoksissa olevien siirtolaisten määrän takia, sanoi ICMP:n johtaja Kathryne Bomberger.
Hänen mukaansa eri maiden hallitukset käsittelivät asiaa nyt ensimmäistä kertaa yhdessä.

Siirtolaislaivan pallottelu osa kiristynyttä maahanmuuttopolitiikkaa

Maahanmuuttopolitiikka on kiristynyt niin Välimeren valtioissa kuin muuallakin Euroopassa.
Espanja lupasi maanantaina päästää Valencian satamaan Italian ja Maltan torjuman laivan, jonka kyydissä on 629 siirtolaista. Avustusjärjestö SOS Mediterraneen mukaan heidät pelastettiin hukkumisvaarasta kuudessa operaatiossa Libyan rannikolla.
Italiassa laivan käännyttäminen oli osoitus uuden hallituksen kiristyneestä maahanmuuttopolitiikasta. Malta puolestaan katsoi, että italialaiset koordinoivat pelastusoperaatiota, minkä vuoksi Italian pitää myös ottaa siirtolaiset vastaan.

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic