Lounais-Häme

Valio ja Arla pääsivät sovintoratkaisuun vuosia kestäneessä maitokiistassa

Helsinki
13.09.2018, 10:41

Talous

Valio ja Arla ovat päässeet sovintoratkaisuun vahingonkorvauskiistassa. Arla käynnisti vahingonkorvausprosessin vuonna 2014.
Kanne perustui perusmaidon hinnoittelua koskevaan Kilpailu- ja kuluttajaviraston tutkintaan. Tutkinnan tuloksena korkein hallinto-oikeus tuomitsi Valion määräävän markkina-aseman väärinkäytöstä.
Yhtiölle määrättiin 70 miljoonan seuraamusmaksu. Valion katsottiin myyneen perusmaitoa liian halvalla, minkä tavoitteena oli syrjäyttää markkinoilta ainakin kovin kilpailija Arla.

KHO:n mukaan Valio syyllistyi saalistushinnoitteluun

KHO:n mukaan Valio käytti perusmaitojen markkinoilla määräävää markkina-asemaansa väärin ja syyllistyi niin sanottuun saalistushinnoitteluun. Toiminta jatkui kolmisen vuotta keväästä 2010 alkaen.
Valion kilpailijat saivat päätöksen myötä mahdollisuuden hakea vahingonkorvauksia Helsingin käräjäoikeudessa. Nyt Valio ja Arla pääsivät kuitenkin asiasta sopuun.
Valio ja Arla eivät anna lisätietoja sopimuksesta vaan kertovat sen olevan yhtiöiden välinen asia.
– Oikeusprosessi ei ole kenenkään kannalta paras tapa ratkaista erimielisyyksiä. Olemme tyytyväisiä, että pitkään jatkunut oikeusprosessi on saatu päätökseen sovinnollisesti, kertoo Valion toimitusjohtaja Annikka Hurme tiedotteessa.
Myös Arlan toimitusjohtaja Kai Gyllström sanoo olevansa tyytyväinen Valion kanssa tehtyyn sopimuksen.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti