Lounais-Häme

Valio päästi Lounais-Hämeen vähällä

Syksyn ensimmäinen kunnon myrsky päästi Lounais-Hämeen vähällä. Yölliset sähkökatkokset esimerkiksi Forssan pohjoisosissa, Tammelassa ja Humppilassa saatiin korjattua aamuun mennessä.

Kanta-Hämeen pelastuslaitoksen mukaan Valio ei aiheuttanut hälytyksiä Forssan seudulla.

Muualla Suomessa myrskyn vaurioita sähköverkossa korjataan edelleen. Esimerkiksi Elenia selvittää helikopterilennoin Valio-myrskyn aiheuttamien vaurioiden vakavuutta sähköverkossa. Tänään sähköverkkoa tarkastaa viisi helikopteria.

Keski-Suomessa yhtiö lentää läpi koko maakunnan alueen, Pohjois-Pohjanmaalla Haapajärvi-Pyhäsalmi seutua ja Pirkanmaalla ensisijaisesti Mänttä-Vilppulaa. Helikopterilennot ovat nopein ja tehokkain tapa selvittää kuinka pahoin kaatuneet puut ovat sähköverkkoa rikkoneet.

Päivän valjettua on sähköverkon vikojen korjaus täydessä vauhdissa. Lauantain sää on vikojen korjaamiseen erinomainen. Asentajien työryhmät hakevat ja korjaavat maastossa sähköverkkoa.   

Elenian sähköverkossa Valio-myrskyn kaatamat puut tekivät pahinta jälkeä Pohjanmaalla ja erityisesti Keski-Suomessa. Myrsky sai aikaan sähkökatkoja myös Pirkanmaalla ja Hämeessä. Yön aikana saimme palautettua sähköt takaisin yli 35 000 kotitaloudelle.

Kaikkiaan koko Suomessa eri verkkoyhtiöiden alueilla oli iltayön aikaan pahimmillaan sähköttä 170 000 kotitaloutta.    

Mikäli puita on kaatunut johdoille niihin ei saa koskea eikä ryhtyä itse raivaamaan. Sekä raivaus- että korjaustyöt ovat turvallisuussyistä ehdottomasti ammattilaisten työtä.

Mikäli sähköjen palauduttua kiinteistön sähköverkko käyttäytyy oudosti, esimerkiksi valot palavat normaalia kirkkaammin tai himmeämmin, saattaa syynä olla sähköverkon nollajohtimen katkeaminen. Tästä voi seurata laitevaurioita, tulipalo ja pahimmillaan sähköiskun vaara. Näissä tilanteissa kannattaa heti katkaista sähkö pääkytkimestä ja ottaa yhteys oman sähköyhtiön vikapäivystykseen.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic